Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Thajboxer Novák porazil skúseného Thajca Pornnaraia

Thajboxer Novák porazil skúseného Thajca Pornnaraia Foto: Milan Kulifaj

Dvadsaťročný zástupca bratislavského Hanuman Gymu vybodoval v zápase najvyššej A-kategórie na 5x3 minúty pod plnými thajskými pravidlami súpera, ktorý má na konte o vyše 160 zápasov viac.

Senec 10. júla (TERAZ.sk) - Slovenský thajboxer Marko Novák si pripísal na konto ďalší cenný skalp. V sobotu si v seneckom amfiteátri poradil po výbornom výkone s oveľa skúsenejším Imwisetom Pornnaraiom z Thajska verdiktom rozhodcov 2:1 na body. Duel v kategórii do 67 kg podľa plných thajských pravidiel bol vrcholom podujatia Hanuman Cup 27.

Vyše 700 divákov bolo svedkom zaujímavého merania síl od úvodných sekúnd. Rozdiel v kvalite oboch bojovníkov nebol badateľný napriek tomu, že Pornnarai sa môže pochváliť vyše 160 víťaznými duelmi, kým pre zverenca trénera Františka Starého to bol v poradí "len" 34. zápas. Novák však už má za sebou niekoľko ťažkých zápasov, je ovenčený titulom majstra Európy WKU a skúsenému Thajcovi bol viac než vyrovnaným súperom. Pornnarai, ktorý zápasí v uznávanej sérii turnajov Yokkao, sa prezentoval ukážkovou prácou v klinči a tvrdými lowkickmi, avšak zástupca bratislavského Hanuman Gymu so značnou výškovou prevahou bol v ringu aktívnejší a Thajca zasypával kopmi i údermi. Rozhodcovia sa po uplynutí piatich trojminútových kôl zápasu najvyššej A-kategórie napokon priklonili na stranu Nováka, ktorý si vylepšil svoju bilanciu na 31 víťazstiev a tri prehry.



Turnaj pod holým nebom pozostával celkovo z 15 zápasov. Ešte pred samotným vrcholom večera videli diváci triumf Jakuba Benka zo Spartans Bratislava nad Čechom Ivom Zedníčkom či víťazstvo Lucie Krajčovič (Hanuman Gym), ktorá si poradila s Holanďankou Mellony Geugjes.