Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Fed Cup: Pomôže Hingisová Ruskám ako na slovenské tenistky ?

Na snímke bývalá švajčiarska tenistka a trénerka fedcupovej ruskej reprezentantky Anastasie Pavľučenkovovej Martina Hingisová (vľavo) a matka reprezentantky Marina Pavľučenkovová Foto: TASR/Pael Neubauer

Bývalá švajčiarska tenistka a rodáčka z Košíc Martina Hingisová je trénerkou ruskej tenistky Anastasie Pavľučenkovovej.

Bratislava 19. apríla (Teraz.sk/TASR) - Slovenské tenistky idú zabojovať o finále vo svetovej skupine Pohára federácie 2013 reprezentačných družstiev. Na antuke v hale Krylatské v Moskve sa postaví cez víkend proti domácim tenistkám tradičné kvarteto Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová.

Rusky musia oželieť neprítomnosť hviezd Marie Šarapovovej a Svetlany Kuznecovovej. "Zborná" však zbrane neskladá. Nastúpi so štyrmi kvalitnými hráčkami z prvej tridsiatky rebríčka WTA. Na oficiálnej súpiske figurujú mená Anastasia Pavľučenkovová, Maria Kirilenková, Jelena Vesninová a Jekaterina Makarovová.

Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas oboch krajín. V oboch predchádzajúcich boli úspešné Rusky. V roku 1999 vyhrali v semifinále na Olympijskom štadióne v Moskve 3:2 a rovnakým pomerom triumfovali v roku 2001 na antuke bratislavského Slovana.

Na snímke aktérky úvodnej dvojhry v semifinále svetovej skupiny Pohára federácie 2013 reprezentačných družstiev žien Ruska a Slovenska Dominika Cibulková (vpravo) zo Slovenska a Anastasia Pavľučenkovová z Ruska
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Slovensko je víťazom Fed Cupu 2002, Rusko sa radovalo v sezónach 2004, 2005, 2007 a 2008.

Stretnutie má ešte jednu zaujímavosť. Trénerkou Anastasie Pavľučenkovovej je bývalá svetová jednotka Švajčiarka Martina Hingisová. Rodáčka z Košíc má totiž aj praktické skúsenosti z Pohára federácie proti Slovensku. Ešte ako šestnásťročná nastúpila proti Slovenkám v stretnutí II. skupiny Fed Cupu v Košiciach.

Pozrite si fotogalériu z Fed Cupu SR- Švajčiarsko z roku 1997



Žreb semifinále svetovej skupiny Pohára federácie:

Rusko - SLOVENSKO

sobota 13.00:
Anastasia Pavľučenkovová - Dominika Cibulková
Maria Kirilenková - Daniela Hantuchová

nedeľa 12.00:

Maria Kirilenková - Dominika Cibulková
Anastasia Pavľučenkovová - Daniela Hantuchová
Jelena Vesninová, Jekaterina Makarovová - Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová


Na snímke ruský (vľavo) a slovenský tím počas žrebovania semifinále svetovej skupiny Pohára federácie 2013 reprezentačných družstiev žien Ruska a Slovenska 19. apríla v Moskve.
Foto: TASR/Pavel Neubauer