Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Taliansky tréner Prandelli si dal pokec so zverencom Balotellim

Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Cesare Prandelli. Foto: TASR/AP

Tréner svojráznemu futbalistovi asi päť minút vysvetľoval, čo si o jeho temperamente myslí.

Krakov 21. júna (TASR) - Počas tréningu si tréner talianskej futbalovej reprezentácie Cesare Prandelli dal riadny "pokec" so svojím zverencom Mariom Balotellim.

Svojráznemu futbalistovi asi päť minút vysvetľoval, čo si o jeho temperamente myslí. Dvadsaťdvaročný futbalista sa opäť predviedol na verejnosti, keď namiesto oslavy nádherného gólu hromžil päsťami a nepriateľsky gestikuloval smerom na vlastnú lavičku.

Dôvodom tohto emotívneho prejavu bol evidentne fakt, že Balotelli nastúpil v treťom zápase na ME proti Írsku až ako striedajúci hráč v 74. minúte. Futbalista Manchestru City poistil víťazstvo 2:0 a tým aj postup Talianov do štvrťfinále.

"Mario sa musí naučiť prijímať kritiku a očakávania mužstva. Musí akceptovať aj miesto na lavičke náhradníkov. Iba tak sa stane naozajstným šampiónom. Mal by pochopiť, že nikto mu nechce zle," povedal taliansky kouč na tlačovej konferencii pred tréningom. Na otázku, či si myslí, že sa Balotelli na neho hnevá, Prandelli odpovedal: "To neviem, ale neskôr sa ho spýtam. Ale tie minúty v zápase s Írskom boli jeho najlepšími na šampionáte."