Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

SZĽH podpísal Memorandum o spolupráci s Košickým samosprávnym krajom

Na archívnej snímke prezident SZĽH Martin Kohút. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Spoločným cieľom strán je zamerať sa na podporu všestranných rozvojových programov hokeja v košickom regióne a osobnostného rozvoja mladých ľudí.

Bratislava 17. júna (TASR) - Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút a predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka v pondelok slávnostne podpísali Memorandum o spolupráci. Spoločným cieľom strán je zamerať sa na podporu všestranných rozvojových programov hokeja v košickom regióne a osobnostného rozvoja mladých ľudí.

"Som veľmi rád, že sme na východe Slovenska našli veľmi silného partnera na spoluprácu - Košický samosprávny kraj. Po rokovaniach s predsedom KSK sme sa dohodli na veľmi širokom spektre oblastí, na ktorých vieme spolupracovať a tak pozdvihnúť celé hokejové hnutie v košickom regióne," uviedol Kohút. "Naším cieľom je vytvoriť také podmienky, aby deti a mladí ľudia mohli viac športovať, vzdelávať sa, aby viedli aktívny život v komunite, kde sa navzájom podporujú, budujú si medzi sebou sociálne väzby a zážitky. Memorandum hovorí, že sa veľa vecí zmení v kluboch, vzdelávaní a športovom turizme," povedal šéf SZĽH.

KSK chce pracovať na systémovom riešení pohybovej aktivity detí a mládeže a vychovávať mladé športové talenty. "Každý z nás tuší, že by sme mali viac zabrať v oblasti hokeja a našej mládeže. Sme radi, že sme v tomto smere našli silného partnera, ktorý nás bude viesť pri plánovaných projektoch a pracovať tak na rozvoji hokejovej mládeže. Koncept je postavený tak, že je aplikovateľný aj na iné športy, na príklade hokeja chceme ukázať, ako sa to má robiť. Potrebujeme budovať športovú infraštruktúru, spolupracovať v oblasti vzdelávania a prípravy žiakov a využiť potenciál hokejového turizmu v našom kraji," konštatoval Trnka.

Spoločne so zväzom bude KSK participovať na vytvorení regionálnej hokejovej stredoškolskej akadémie, regionálnej vzdelávacej platformy a Centier špecializovaného tréningu a servisu. "Podpisom tohto memoranda sme vytvorili základ, na ktorom vieme stavať. Verím, že aj po zmene vedenia SZĽH bude naša spolupráca so zväzom pokračovať a spoločnými silami rozhýbeme rozvoj hokeja v našom kraji," dodal Trnka. Partnermi memoranda sú aj stredné školy v zriadovateľskej pôsobnosti kraja, Stredná športová škola na Triede SNP, Centrum voľného času a Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Region Turizmus. Podobné memorandum už SZĽH podpísal s Trnavským a Trenčianskym samosprávnym krajom, v utorok spečatí dohodu aj s Banskobystrickým samosprávnym krajom a banskobystrickou Univerzitou Mateja Bela (UMB).