Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Švajčiar Cancellara odstúpil z Tour, chce byť pri manželkinom pôrode

Švajčiar Fabian Cancellara pred štartom 7. etapy. Foto: TASR/AP

Švajčiar, ktorý po desiatej etape najprestížnejších pretekov figuroval v celkovom poradí na 52. mieste, sa po návrate do Bernu vráti k súťaženiu na blížiacich sa OH v Londýne.

Paríž 12. júla (TASR) - Švajčiarsky cyklista a štvornásobný majster sveta Fabian Cancellara odstúpil z pretekov Tour de France a vrátil sa domov do rodnej krajiny, aby bol so svojou tehotnou manželkou. Vo štvrtok o tom informoval jeho tím RadioShack-Nissan.

Tridsaťjedenročný Cancellara, ktorého spolu s ostatnými jazdcami čakala vo štvrtok 11. etapa, uviedol, že rozhodovanie sa bolo ťažké, no napokon dostala prednosť rodina.

"Nie som iba cyklista, ale tiež manžel a otec, čakajúci ďalší prírastok do rodiny. Je mojím osobným prianím, aby som bol pri tom, keď moja manželka Stefanie porodí na svet naše druhé dieťa. Táto 'trofej' je pre mňa vzácnejšia než etapové víťazstvo či olympijská medaila. Už teraz som mojej žene vďačný za jej trpezlivosť so mnou počas posledného mesiaca v čase jej tehotenstva. Pre nás oboch sú to náročné dni," vysvetlil.

Cancellara ďalej uviedol, že ho podporili tak tímoví kolegovia, ako aj vedenie stajne. "Atmosféra v tíme je úžasná. Aj preto bolo ťažké opustiť to tu. Na druhej strane, všetci spolujazdci i šéfovia stajne ma chápu a súhlasili s mojim rozhodnutím," dodal.

Švajčiar, ktorý po desiatej etape najprestížnejších pretekov figuroval v celkovom poradí na 52. mieste, sa po návrate do Bernu vráti k súťaženiu na blížiacich sa OH v Londýne, kde bude obhajovať zlato v časovke z Pekingu 2008.