Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Súpermi USA v skupine Gold Cupu budú Jamajka a Nikaragua

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obhajcovia titulu a celkovo sedemnásobní šampióni majstrovstiev Severnej a Strednej Ameriky a Karibiku z USA budú spolu s Mexikom a Kanadou topfavoriti na celkový triumf.

Los Angeles 15. apríla (TASR) - Súpermi futbalistov USA v skupinovej fáze CONCACAF Gold Cup 2023 budú Jamajka a Nikaragua. Štvoricu účastníkov A-skupiny doplní víťaz dvojzápasu predkola, ktorého účastníci sú Curacao, Svätý Krištof a Nevis, Francúzska Guayana a Svätý Martin.

Obhajcovia titulu a celkovo sedemnásobní šampióni majstrovstiev Severnej a Strednej Ameriky a Karibiku z USA budú spolu s Mexikom a Kanadou topfavoriti na celkový triumf. Tohtoročný finálový turnaj sa uskutoční 24. júna - 16. júla práve v Kanade a USA. Zo štyroch štvorčlenných skupín postúpia do štvrťfinále po dva najlepšie tímy.

Do B-skupiny zaradil piatkový žreb Mexiko, Haiti, Honduras a Katar. V C-skupine sa predstavia Kostarika, Panama, Salvador a víťaz predkola (Martinik, Svätá Lucia, Surinam, Portoriko). V D-skupine budú bojovať o postup Kanada, Guatemala, Kuba a jeden z kvarteta Trinidad a Tobago, Guadeloupe, Guyana a Grenada.