Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Spartak poženie v odvete proti Bukurešti plný dom

Spartak Trnava Foto: TASR

Súper zverencov trénera Pavla Hoftycha je podľa asistenta Vladimíra Kožucha naďalej favoritom, veľkou výhodou Spartaka však bude vypredaný Štadión Antona Malatinského.

Trnava 8. augusta (TASR) -Futbalisti Spartaka Trnava vstúpia do štvrtkovej odvety 3. predkola Európskej ligy proti Steaue Bukurešť s cieľom využiť nečakane nádejnú východiskovú pozíciu smerom k postupu. Súper zverencov trénera Pavla Hoftycha je podľa asistenta Vladimíra Kožucha naďalej favoritom, veľkou výhodou Spartaka však bude vypredaný Štadión Antona Malatinského.

Trnavčania v prvom zápase na ihrisku rumunského klubu vydreli prekvapujúci triumf 1:0, keď jediný gól zaznamenal už v 6. minúte Martin Mikovič. Posledný slovenský zástupca v tohtosezónnej pohárovej Európe má vďaka tomuto výsledku veľkú šancu postúpiť do play off, ktorá je vstupnou bránou do skupinovej fázy druhej najprestížnejšej klubovej súťaže. "Napriek víťazstvu v prvom zápase sa nič nezmenilo na tom, že Steaua je veľký favorit. Je za nami akýsi polčas a ja môžem sľúbiť len toľko, že sa to pokúsime dotiahnuť do úspešného konca," uviedol pre TASR Kožuch.

Mužstvo sa podľa jeho slov bude spoliehať na trnavského fanúšika: "Určite nezačneme ofenzívne, budeme hrať zo zabezpečenej obrany. Steaua sem príde zvíťaziť, musí streliť gól a tým pádom to otvoriť, čo sa vynasnažíme potrestať po nejakej brejkovej situácii. Súper má veľmi rýchlych a technických hráčov, s loptou to vedia. Jednoznačne musíme hrať kolektívne, individualistickým prístupom by sme nemali šancu. Spoliehame sa tiež na to, že diváci vybičujú chlapcov k životným výkonom a uhráme dobrý výsledok. Podľa informácií, ktoré mám, bude vypredané. Divák je našim dvanástym hráčom a verím, že nás potlačí k postupu."

Káder "bílích andelov" trápia len menšie zranenia a zostava by sa od tej víťaznej z Bukurešti nemala príliš líšiť. "Čakajú nás ešte dva tréningy, uvidí sa aj podľa zdravotného stavu hráčov. Chlapci majú nejaké odreniny, v zápase so Slovanom dreli do poslednej minúty," priblížil Kožuch a na margo prípadných odmien pre hráčov a realizačný tím dodal: "O odmenách zatiaľ reč nebola, v prípade postupu však klub zinkasuje určitú čiastku. Vždy sa z tejto sumy niečo ujde aj chlapcom, to však už je v kompetencii vedenia klubu."

Kým Trnave sa v Corgoň lige nedarí, keď v troch zápasoch s Košicami, Myjavou a Slovanom Bratislava získala len dva body, v EL predvádza výborné výkony. Spartakovcom hrá do karát aj skutočnosť, že Steaua v odvete nemôže počítať so stredopoliarom Cristianom Tanasem, podľa rumunských médií najlepším hráčom a "mozgom" tímu, ktorý v prvom meraní síl videl červenú kartu. Ten by chýbal Steaue aj v prípadnom play off, keďže UEFA mu naparila celkovo trojzápasový dištanc.

Odvetný zápas povedie ako hlavný rozhodca Ukrajinec Jevžen Aranovskij, ktorému budú na čiarach pomáhať krajania Jevžen Chalamendyk, Oleg Plužnyk.



odveta 3. predkola EL 2012/2013, štvrtok 9. augusta, 19.30:

Spartak Trnava - Steaua Bukurešť

/prvý zápas: 1:0, rozhodca Aranovskij (Ukr.)/