Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Slovenský stolný tenista Wang bude v Londýne v pozícii náhradníka

Stolný tenis Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vo svojom poslednom vystúpení na svetovej olympijskej kvalifikácii v katarskej Dauhe vyhral Wang nad Britom Paulom Drinkhallom.

Dauha 13. mája (TASR) - Slovenský stolný tenista Jang Wang zvíťazil vo svojom poslednom vystúpení na svetovej olympijskej kvalifikácii v katarskej Dauhe nad Britom Paulom Drinkhallom 4:2 na sety a obsadil konečné 13. miesto.

Miestenku na OH 2012 v Londýne však získalo iba jedenásť najlepších, Wang tak bude figurovať v pozícii náhradníka. Na OH 2008 v Pekingu malo Slovensko zastúpenie v osobe Evy Ódorovej.

Tréner slovenskej mužskej reprezentácie Jarolím Miko vyslovil s výkonmi Wanga v Dauhe spokojnosť. "Wang v tíme nahradil Petra Šeredu, ktorý sa zúčastnil na európskej kvalifikácii v Luxemburgu a rozhodne nesklamal. Škoda, že vo vyraďovacích bojoch nemal šťastie na žreb. Poliak Ženg Ji Wang i Čech Prokopcov vedia totiž výborne zahrať na obranárov. Vďaka víťazstvám nad Kouom i Drinkhallom si však zabezpečil konečné 13. miesto a pred OH 2012 by mal byť v pozícii prvého či druhého náhradníka," povedal pre TASR Miko.

muži - o 13. miesto:
Jang WANG (SR) - Paul Drinkhall (V. Brit.) 4:2 (8, -4, 2, 4, 4, -9, 6)