Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenky proti Čiernej Hore hrajú o postup na ME

Na snímke slovenské basketbalistky sa radujú po víťazstve v zápase A-skupiny kvalifikácie na ME 2019 v basketbale žien Slovensko - Bosna a Hercegovina v Ružomberku 14. februára 2018. Foto: TASR - Branislav Račko

Slovenky nastúpia proti priamemu konkurentovi v boji o postup o 18.00 h, v prvom vzájomnom zápase vo februári v Podgorici vyhrali 73:72.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Ak chcú slovenské basketbalistky postúpiť na majstrovstvá Európy 2019 v Lotyšsku a Srbsku, musia v stredajšom zápase proti Čiernej Hore zvíťaziť. Zverenkyne trénera Petra Kováčika majú nakročené k šiestej účasti na kontinentálnom šampionáte.

Slovenky nastúpia proti priamemu konkurentovi v boji o postup o 18.00 h, v prvom vzájomnom zápase vo februári v Podgorici vyhrali 73:72. "Celú kvalifikáciu máme veľmi dobré podmienky na trénovanie, ale aj na ostatné veci. Našou povinnosťou je preto splniť cieľ, ktorý sme si dali," uviedol Kováčik.

V tabuľke A-skupiny sú Slovenky na čele s 9 bodmi, ale prípadná prehra by ich mohla odsunúť až na tretie miesto. Na ME postúpi osem víťazov skupín a šesť najlepších tímov z druhých miest. Istotu účasti mali už skôr usporiadateľské krajiny Lotyšsko a Srbsko. "Budeme hrať pred domácimi fanúšikmi, čo verím, že bude pre nás výhoda," povedala rozohrávačka Barbora Bálintová.

V ružomberskej hale Koniareň budú hnať slovenské reprezentantky dopredu výborní diváci, hráčky majú všetko vo svojich rukách. "Ja mám veľmi dobrý pocit z družstva i kolektívu. Hráme dlho spolu od mládežníckych výberov a myslím si, že máme na to, aby sme postúpili," dodala Angelika Slamová.


Nominácia Slovenska na zápas Čiernej Hore


Rozohrávačky: Barbora Bálintová (Gdyňa Arka/Poľ.), Angelika Slamová (ACS Sepsi/Rum.), Radka Stašová (MBK Ružomberok)

Krídelníčky: Terézia Páleníková (1KS Šleza Vroclav/Poľ.), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Dominika Deptová (Piešťanské Čajky)

Pivotky: Žofia Hruščáková (Flammes Carolo Basket Ardennes/Fr.), Sabina Oroszová (Wisla CANPACK Krakov/Poľ.), Mária Felixová (BC Lulea/Švéd.), Ivana Jakubcová (Piešťanské Čajky), Rebeka Mikulášiková (Piešťanské Čajky)

Realizačný tím: Peter Kováčik - hlavný tréner, Ján Hricko - asistent trénera, Ján Mészáros - lekár, Slávka Bučáková - fyzioterapeutka, Róbert Fabíny - masér, Jana Jányová - manažérka družstva


program stredajších stretnutí A-skupiny:

Slovensko - Čierna Hora (18.00)

Island - Bosna a Hercegovina (20.45)


Tabuľka A-skupiny


1. SLOVENSKO 5 4 1 400:360 9

2. Čierna Hora 5 3 2 369:310 8

3. Bosna a Hercegovina 5 3 2 409:378 8

4. Island 5 0 5 280:410 5