Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenka Čepelová postúpila do hlavnej súťaže na Wimbledone

Jana Čepelová Foto: TASR/Michal Svítok

Vo finále kvalifikácie Wimbledonu si poradila s rebríčkovou susedkou Ruskou Jekaterinou Byčkovovou (178.).

Wimbledon 21. júna (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová (177. v rebríčku WTA) sa prvýkrát v kariére prebojovala do hlavnej súťaže na jednom z grandslamových turnajov. Vo finále kvalifikácie Wimbledonu si poradila s rebríčkovou susedkou Ruskou Jekaterinou Byčkovovou (178.) hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3.

Slovenský ženský tenis tak bude mať v singli na dvorcoch All England Clubu štvornásobné zastúpenie. Trio Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková sa dostalo priamo do hlavného pavúka. Čepelová ako juniorka dosiahla najväčší úspech v januári 2010 na Australian Open, keď po boku krajanky Chantal Škamlovej vyhrala štvorhru.

Po postupe do hlavnej súťaže Wimbledonu talentovaná Slovenka žiarila spokojnosťou. "Som veľmi rada, že sa mi prvýkrát v seniorskej kategórii podarilo na grandslame postúpiť do hlavnej súťaže. Je to ako sen. Ani neviem, čo mám povedať, veľmi sa z toho teším. Počas celého zápasu s Byčkovovou som hrala veľmi dobre. Za stavu 5:2 v prvom sete zápas prerušili pre dážď, no prestávka ma nevyviedla z miery. V druhom sete síce Ruska vyrovnala z 0:3 na 3:3, no potom som v dôležitom siedmom geme otočila z 15:40 a už som to dotiahla do úspešného konca. Už sa teším na piatkový žreb, budem si to na slávnej wimbledonskej tráve užívať," povedala pre TASR Čepelová.



kvalifikácia - finále:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Jekaterina Byčkovová (Rus.) 6:2, 6:3