Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Futbalová Ligy majstrov sa bude hrať v Bratislave, belasé chcú uspieť

Foto: hdwallpapersdesktop.com

Skupina futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 sa bude hrať v Bratislave, keď ženy majstrovského Slovana Bratislava hostia kvalifikačný turnaj o postup do vyraďovacej fázy (11.-16. augusta).

Bratislava 7. augusta (TASR) - Skupina futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 sa bude hrať v Bratislave, keď ženy majstrovského Slovana Bratislava hostia kvalifikačný turnaj o postup do vyraďovacej fázy (11.-16. augusta). "Belasé" majú na konte dva slovenské double za sebou a na tretí pokus túžia preraziť aj v pohárovej Európe.

Zverenky trénerky Kataríny Paxnerovej, nástupkyne kouča Martina Pacholeka, budú o postup medzi 32 najlepších ženských družstiev starého kontinentu bojovať na Pasienkoch v súbojoch 4. skupiny s poľskou Uniou Racibórz, bieloruským FC Bobrujčanka Bobrujsk a čiernohorským ŽKF Ekonomist Nikšič. "Doprajeme úspech nášmu najúspešnejšiemu ženskému výberu, ktorý bude hrať zápasy na hlavnom ihrisku na Pasienkoch. Pozývame divákov a všetkých našich fanúšikov, aby si pozreli aj niečo iné ako mužský futbal. Vstup na zápasy je voľný," povedal na utorňajšom stretnutí s médiami generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar.

Slovanistky budú hrať zápasy na Pasienkoch, ostaté súboje bude hostiť NTC Senec. Podľa Paxnerovej bude najdôležitejší vstup do turnaja s poľským majstrom.

"V Lige majstrov sme sa ešte nedokázali prebiť cez kvalifikačnú fázu. O to krajšie by bolo, keby sa nám to podarilo teraz pred našimi priaznivcami. Liga majstrov je pre nás prioritou, prípravu na ňu sme začali už začiatkom júla. V kondičnom bloku sme trénovali dvojfázovo, teraz už ladíme detaily, aj generálka v Budapešti proti MTK ukázala, že dievčatá sa už na ihrisku vidia. Žiaľ, odišli nám tri dôležité opory, Dominika Škorvánková, najlepšia futbalistka Slovenska, išla do Rakúska. Získali sme však posily, ktoré patria do reprezentačných výberov a tak veríme, že môžeme uspieť. Najdôležitejší bude vstup do turnaja, poľského majstra veľmi dobre poznáme. Hrali sme s ním viackrát v príprave a minulý rok na kvalifikačnom turnaji vo Fínsku sme ho dokonca zdolali 1:0. Bielorusky postúpili minulý rok medzi 32 najlepších, tím z Čiernej Hory je pre nás neznáma," povedala trénerka Slovana.

Kapitánka Mária Korenčiová, slovenská reprezentačná brankárska jednotka, tiež verí v úspech. "Nálada medzi dievčatami už graduje, veľmi sa tešíme, že si zahráme na hlavnom štadióne na Pasienkoch. veríme, že nás prídu okrem našich tradičných divákov povzbudiť aj ďalší fanúšikovia Slovana," uviedla Korenčiová.

Z ôsmich štvorčlenných skupín v tejto fáze súťaže postúpia do vyraďovačky k 22 nasadeným tímom ôsmi víťazi skupín a dve najlepšie družstvá z druhých miest.


4. skupina kvalifikačnej fázy LM 2012/2013, Bratislava/Senec:

ŠK SLOVAN BRATISLAVA, RTP Unia Racibórz (Poľ.), FC Bobrujčanka Bobrujsk (Biel.), ŽKF Ekonomist Nikšič (Č.Hora)

Program:

sobota 11. augusta: Unia Racibórz - ŠK Slovan Bratislava (11.00 h, Pasienky), FC Bobrujčanka Bobrujsk - ŽKF Ekonomist Nikšič (17.00, NTC Senec)

pondelok 13. augusta: Unia Racibórz - ŽKF Ekonomist Nikšič (11.00, NTC Senec), ŠK Slovan Bratislava - FC Bobrujčanka Bobrujsk (17.00, Pasienky)

štvrtok 16. augusta: FC Bobrujčanka Bobrujsk - Unia Racibórz (17.00, NTC Senec), ŽKF Ekonomist Nikšič - ŠK Slovan Bratislava (17.00, Pasienky)