Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Sekera je po Veľkej noci pripravený šibať na ľade: Česi sú dobrý test

Na snímke hokejový obranca Andrej Sekera na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred prípravnými zápasmi s Českou republikou v Piešťanoch 23. apríla 2019. Foto: TASR/Martin Palkovič

Skúsený hokejista sa teší, že je po dlhej rekonvalescencii zdravotne už plne v poriadku, a že môže pomôcť národnému tímu k dosiahnutiu jeho cieľov.

Piešťany 23. apríla (TASR) - Mal by byť jeden z lídrov slovenského tímu na domácich MS. V utorok sa v Piešťanoch pripojil k reprezentačnému mužstvu aj obranca Edmontonu Andrej Sekera, ktorý pri posledných dvoch štartoch na svetových šampionátoch nosil kapitánske céčko. Skúsený hokejista sa teší, že je po dlhej rekonvalescencii zdravotne už plne v poriadku, a že môže pomôcť národnému tímu k dosiahnutiu jeho cieľov.

Neúspech z klubovej sezóny, keď sa Oilers nepodarilo prebojovať do play off NHL, už prebolel a Sekera sa po krátkej dovolenke a veľkonočných sviatkoch opäť preladil na hokejovú strunu. "Po konci základnej časti som sa bol s rodinou na pár dní odreagovať. Teraz som už šesť dní doma. Bol som pozrieť rodinu, pooblievať a vyšibať, koho sa dalo. Teraz už budeme 'šibať' na ľade. Som mentálne aj fyzicky oddýchnutý, teším sa na prípravné zápasy. Samozrejme, tento rok to má celé špeciálnu príchuť, keďže majstrovstvá sveta sú doma na Slovensku," uviedol Sekera na utorkovom reprezentačnom zraze.



Necelé tri týždne pred štartom MS to vyzerá, že defenzíva by mohla byť najsilnejšia stránka slovenského tímu. Okrem Sekeru ju z NHL posilnia aj Christián Jaroš (Ottawa), Erik Černák (Tampa Bay), v hre je ešte príchod jedného z dvojice Zdeno Chára (Boston) - Martin Marinčin (Toronto). "Obrana vyzerá dobre. Navyše čakajú nás ešte štyri prípravné zápasy, v ktorých môžeme ešte nejaké veci doladiť. Celkovo vyzerá súpiska fajn, bude to o momentálnej zohratosti a forme. Niekedy sa v príprave nedarí a na šampionáte to dopadne vynikajúco, alebo naopak. Verím, že každým tréningom sa to bude zlepšovať."

Sekeru čaká už v poradí ôsmy štart na MS. Vlani v Dánsku a v Petrohrade 2016 si plnil funkciu kapitána. "Je na tréneroch, či mi dajú céčko. Ja som tu na to, aby som podal čo najlepší výkon," zdôraznil 32-ročný zadák, ktorý má za sebou už druhú, výrazne skrátenú sezónu v NHL. Prvú polovicu ročníka vynechal, keďže sa zotavoval po letnej operácii Achillovej šľachy. "Teraz sa už cítim vynikajúco. Som rád, že som sa počas sezóny znovu nezranil, že sa to ku koncu lepšilo. Vedel som, čo ma po minuloročnej rekonvalescencii čaká. Navyše, teraz bol návrat jednoduchší, ako sezónu predtým po operácii kolena, viac sa dalo trénovať, aj pohyblivosť v nohe bola lepšia. Mám, chuť do hokeja, lebo som v posledných rokoch toho veľa nenahral."

Slovákov najbližšie v príprave preveria Česi. "Bude to dobrý test, Česi majú svoju kvalitu. Aj pre divákov to bude zaujímavý zápas, bude sa na čo pozerať. Vykorčuľujem si po pauze na ľade, budem sa snažiť vydať zo seba všetko, musím si však ešte zvyknúť na väčšie klzisko." Celé snaženie Ramsayho zverencov smeruje k šampionátu, na ktorom odohrajú duely v základnej skupine v Košiciach. Majstrovstvá sveta v domácom prostredí je extra motivácia aj pre Sekeru. "Bude to šialenstvo," reagoval. "Je pre mňa cťou, že si budem môcť na ňom zahrať. Ľudia budú nadšení, budú to síce veľké tlaky, ale atmosféra v Košiciach bude určite vynikajúca. Budeme sa snažiť urobiť čo najlepší výsledok," dodal.