Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Miro Šatan v stredu trénoval so Slovanom

Slovanista Miroslav Šatan Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Tridsaťsedemročný víťaz Stanleyho pohára sa pozitívne vyjadril k príchodu nového kouča Rostislava Čadu.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Miroslav Šatan po návrate z USA v stredu prvýkrát vykorčuľoval na ľad so Slovanom Bratislava. O tom, či odohrá sezónu v drese účastníka medzinárodnej KHL sa rozhodne neskôr.

"Vidím to tak, že budem potrebovať nejaký čas, aby som sa do toho dostal a na ľade sa cítil lepšie. Aj keď na prvýkrát to nebolo až také zlé," zhodnotil tréning pre klubový web "belasých" Šatan a dodal: "O tom, či zostanem sa budeme baviť až v najbližších dňoch. Aj tak si však myslím, že moje konečné rozhodnutie tak skoro nepadne. Chcem počkať ako sa budem cítiť po nejakých dvoch - troch týždňoch. Predsa len v KHL to bude všetko omnoho náročnejšie, sezóna tam trvá dlhšie ako v slovenskej extralige. Takisto cestovanie a časové posuny budú nemenej náročné, kvalita zápasov vyššia. Uvidíme teda, či sa do toho dám. Výhodou je, že ma nikto do ničoho netlačí, mám dosť času sa rozhodnúť. Nechcem totiž robiť nič nasilu."

Tridsaťsedemročný víťaz Stanleyho pohára sa pozitívne vyjadril aj k príchodu nového kouča Rostislava Čadu:
"Pamätám si naňho ešte z obdobia pred pár rokmi, keď v Slovane už raz bol. Trénoval som pod ním takisto v auguste pred mojím odchodom do zámoria. Spomínam si, že jeho tréningy mali šmrnc a aj teraz som zistil, že tam je poriadok a celkovo tá organizácia vyzerá ako na hocijakom tréningu v NHL. Myslím si, že angažovaním tohto kouča urobil Slovan obrovský krok vpred."