Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sagan skončil šiesty na klasike v Hamburgu, triumfoval Viviani

Peter Sagan počas záverečnej 21. etapy na Tour de France 2019. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný Viviani potvrdil, že mu toto podujatie vyhovuje, zvíťazil na ňom už tretíkrát za sebou.

Hamburg 25. augusta (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe obsadil v nedeľu na klasike EuroEyes Cyclassics v nemeckom Hamburgu šieste miesto. Po 216 kilometroch sa v záverečnom špurte presadil Talian Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step), ktorý zdolal závere Austrálčana Caleba Ewana (Lotto-Soudal) i svojho krajana Giacoma Nizzola (Dimension Data).

Tridsaťročný Viviani potvrdil, že mu toto podujatie vyhovuje, zvíťazil na ňom už tretíkrát za sebou. Sagan si v porovnaní s minulým rokom polepšil o štyri priečky. "V mojich prvých pretekoch po Tour de France som sa cítil dobre. Chlapci vyvinuli veľkú snahu, aby kontrolovali preteky. Chcel by som sa poďakovať najmä Cesaremu Benedettimu za jeho ohromnú prácu v záverečnom kilometri. Urobil všetko, aby ma priviedol bezpečne do finišu. V úplnom závere to už pre mňa bolo komplikované, no pri krátkych a strmých stúpaniach na trati som sa cítil dobre a to mi môže veľmi pomôcť v ďalších pretekoch," povedal Slovák pre oficiálnu tímovú stránku.

EuroEyes Cyclassics Hamburg (Hamburg - Hamburg, 216 km):

1. Elia Viviani (Tal./Deceuninck-Quick-Step) 4:47,27 h, 2. Caleb Ewan (Aus./Lotto-Soudal), 3. Giacomo Nizzolo (Tal./Dimension Data), 4. Alexander Kristoff (Nór./SAE Team Emirates), 5. Mike Teunissen (Hol./Jumbo-Visma), 6. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 7. Matteo Trentin (Tal./Mitchelton-Scott), 8. Arnaud Demare (Fr./Groupama FDJ), 9. Oliver Naesen (Belg./AG2R La Mondiale), 10. Andre Greipel (Nem./Arkéa Samsic) všetci rovnaký čas ako víťaz