Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ružek ozdobil zisk juniorského titulu úderom hole-in-one

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovenskí golfisti ovládli na šampionáte s medzinárodným presahom päť zo šiestich kategórií.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Katarína Drocárová a Lukáš Ružek sa stali slovenskými juniorskými šampiónmi v golfe v kategórii do 21 rokov. Národné tituly si vybojovali na medzinárodných majstrovstvách SR, ktoré od stredy do piatka hostil golfový areál Sedín.

Drocárová z golfového klubu Welten ovládla kategóriu do 21 rokov suverénnym spôsobom, hoci druhé z troch kôl jej nevyšlo a zahrala v ňom až 7 úderov nad par. V konečnom poradí napokon bola o lepšia o osem rán pred krajankami Michaelou Vavrovou a Margarétou Verešovou.

V kategórii dievčat do 18 rokov sa z prvenstva tešila česká reprezentantka Gabriela Roberta Vítů pred Slovinkou Vidou Obersnelovou. Najvyššie umiestnenou Slovenkou v celkovom poradí kategórie bola štvrtá Ema Dobiašová z golfového klubu Penati a stala sa domácou šampiónkou. "Posledný tretí deň nebol z výkonnostného hľadiska ideálny. Patovanie mi nešlo podľa predstáv, ale so situáciou som sa vyrovnala a zvládla ju," uviedla v tlačovej správe Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) Ema Dobiášová. Medzi dievčatami do 16 rokov, v najpočetnejšej 24-člennej konkurencii, triumfovala po suverénnom výkone v porovnaní so súperkami Antónia Zacharovská z golfového klubu Lomnický pred českou konkurentkou Veronikou Kedroňovou.

Víťazovi najstaršej juniorskej kategórie do 21 rokov Lukášovi Ružekovi sa podaril aj husársky kúsok. V 2. kole zahral na siedmej jamke "hole-in-one", teda loptičku umiestnil dnu jedinou ranou z odpaliska. Ružek triumfoval o dve rany pred ďalším slovenským reprezentantom Matejom Zemanom a o štyri pred Jakubom Libom.

Slovenským šampiónom v kategórii do 18 rokov sa stal Matej Babic z golfového klubu Tále, triumfoval pred Rakúšanom Clemensom Furndrahtom a Nemcom Viktorom Krausem. "Som veľmi spokojný, pretože všetko dopadlo, ako malo. Z fyzickej i psychickej stránky som sa cítil dobre," povedal Babic. Medzi chlapcami do 16 rokov sa tešil z titulu majstra Slovenska Tomáš Mičian. O prvú priečku vo výsledkovej listine sa však delil so Slovincom Jakobom Balkovecom, keďže obaja potrebovali v troch kolách zhodný počet 218 rán.

Slovenskí golfisti ovládli na šampionáte s medzinárodným presahom päť zo šiestich kategórií. Celkový triumf si nepripísali len medzi dievčatami do 18 rokov. "Na podujatí sa zúčastnilo 118 hráčov z deviatich krajín. Teší nás, že naši reprezentanti ukázali v kvalitnej medzinárodnej konkurencii veľký potenciál. Viacerí z nich sa nestali len národnými šampiónmi, ale aj víťazi v konkurencii rovesníkov zo zahraničia, čo je skvelé," zhodnotil prezident SKGA Tomáš Stoklasa.

Výsledky:

muži

do 21 rokov: 1. Lukáš Ružek (SR) 225, 2. Matej Zeman (SR) 227, 3. Jakub Liba (SR) 229

do 18 rokov: 1. Matej Babic (SR) 217, 2. Clemens Furndraht (Rak.) 219, 3. Viktor Krause (Nem.) 222

do 16 rokov: 1. Tomáš Mičian (SR) a Jakob Balkovec (Slov.) 218, 3. Andrej Chochol (SR) 223

ženy

do 21 rokov: 1. Katarína Drocárová (SR) 225, 2. Michaela Vavrová (SR) 233, 3. Margaréta Verešová (SR) 244

do 18 rokov: 1. Gabriela Roberta Vítů (ČR) 220, 2. Vida Obersnelová (Slovin.) 223, 3. Karolína Stará (ČR) 225, 4. Ema Dobiášová (SR) 226

do 16 rokov: 1. Antónia Zacharovská (SR) 222, 2. Veronika Kedroňová (ČR) 230, 3. Alexandra Šulíková (SR) 231