Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Heartha Berlín si odskákala poltucet gólov od Bayernu Mníchov

V stredu čaká Bayern zápas Nemeckého pohára proti Borussi Mönchengladbach, ktorej zverenci trénera Juppa Heynckesa majú čo odplácať.

Mníchov 19. marca (TASR) - Gólostroj futbalistov Bayernu Mníchov sa nezastavil ani v 26. kole nemeckej bundesligy.

Po Hoffenheime a Bazileji si to tentokrát "odskákala" Hertha Berlín, ktorá na vlastnom trávniku inkasovala poltucet. V posledných troch súťažných zápasoch strelili Bavori 20 gólov, pričom Arjen Robben i Mario Gomez rozvlnili siete súperov 8-krát.

"Taký týždeň som počas mojej kariéry ešte nezažil. Dvadsať gólov v troch zápasoch, to je jednoducho fantázia. Dokázali sme preklenúť ťažké obdobie a teraz sa bavíme futbalom, na ihrisku si to naozaj užívame. Na Borussiu Dortmund stále strácame päť bodov, no ak budeme pokračovať v takýchto výkonoch, môžeme manko zmazať," povedal pre oficiálnu stránku Bayernu Robben, ktorý sa proti Herthe zaskvel hetrikom.

V stredu čaká Bayern zápas Nemeckého pohára proti Borussi Mönchengladbach, ktorej zverenci trénera Juppa Heynckesa majú čo odplácať. V prvom ligovom zápase po zimnej prestávke totiž prehrali 1:3. "Ak niekto čaká, že aj proti Borussi vyhráme 6:0 alebo 7:0, tak je na omyle. Majú veľmi nebezpečné kontry a rýchlych útočníkov. Musíme sa vyvarovať chýb a premieňať šance," dodal strieborný medailista z MS 2010.

Bayern je v tejto sezóne stále v hre o tri cenné trofeje, vo štvrťfinále Ligy majstrov nastúpi proti Olympique Marseille. Robben varuje pred podcenením francúzskeho tímu. "Každý hovorí o tom, že sme už v semifinále, musíme si však dať na Marseille dobrý pozor. Majú kondične veľmi dobre pripravené mužstvo a kvalitného trénera Didiera Deschampsa. Nečaká nás žiadna prechádzka. Dôležite bude uhrať dobrý výsledok vo Francúzsku, aby sa nám v odvete dýchalo ľahšie."