Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Reghecampf sebavedomo tvrdí, že Steaua postúpi, Hoftych je optimista

Tréner Spartaka Trnava Pavel Hoftych Foto: TASR/ Peter Kollár

Futbalisti slovenského vicemajstra Spartaka Trnava odohrajú doma vo štvrtok 9. augusta odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013. Prvý zápas vyhrali ´andelé´1:0.

Trnava 8. augusta (TASR) - Sebavedomá rumunská Steaua Bukurešť hodlá podľa slov jej trénera Laurentia Reghecampfa vyhrať vo štvrtkovej odvete 3. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013 na pôde slovenského vicemajstra Spartaka Trnava. Kouč "andelov" Pavel Hoftych však verí jeho motivovanému mužstvu.




Trnavčania v lepšej pozícii

Na štadióne Antona Malatinského bude v lepšej pozícii domáci tím, ktorý v prvom zápase vyhral 1:0. "Odvetný zápas znamená pre nás veľmi veľa. Prišli sme sem vyhrať a postúpiť ďalej. V prvom zápase v Bukurešti sme mali za súpera mužstvo, ktoré využilo jednu šancu a potom sa prakticky už len bránilo. Verím, že zajtra dáme gól a využijeme aj ďalšie šance. Mužstvo Steauay sa jednoducho zajtra musí kvalifikovať ďalej. Pripravení sme na všetko aj na prípadné predĺženie. Problém máme len jeden, ako nahradiť vylúčeného Tanaseho, ktorý nám bude chýbať," povedal na oficiálnej predzápasovej tlačovke kouč bývalého európskeho šampióna.

Tréner Spartaku Pavel Hoftych (vľavo) a kapitán mužstva Miroslav Karhan počas tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom 3. predkola Európskej ligy medzi FC Spartak Trnava a Steaua Bukuresť 8. augusta 2012 v Trnave.
Foto: TASR/Petr Kollár
Za domácu stranu prišli na stretnutie s médiami tréner Pavel Hoftych a kapitán mužstva Miroslav Karhan. Domáci kormidelník považuje Rumunov za favoritov stretnutia a je plný očakávania, ako sa jeho zverencom podarí súperovi skomplikovať postup. Zdravotný stav Trnavčanov je uspokojivý, ale určite nebudú k dispozícii Vyskočil a Ciprys. O jedenástke, ktorá na stretnutie nastúpi rozhodne český kouč až tesne pred zápasom podľa zdravotného stavu. "Napriek prehre so Slovanom v poslednom ligovom zápase sú hráči motivovaní pozitívne a pred plným štadiónom sa tešia na odvetu," povedal Hoftych.

Kapitán Spartaka Trnava Miroslav Karhan
Foto: TASR/Petr Kollár
Kapitán mužstva Miroslav Karhan skonštatoval, že Steaua má dobré meno medzi priaznivcami, čo sa odzrkadľuje aj na veľkom záujme v Trnave o túto odvetu.


Rekordér v počte štartov za reprezentáciu SR sa teší na súpera a myslí si, že s pomocou publika má Trnava šancu na postup. "Mali sme dosť času na regeneráciu a preto sa na únavu rozhodne nebudeme vyhovárať," poznamenal Karhan.

PR a event manažér Marek Ondrejka na záver informoval, že na zápas je predaných už 12.000 lístkov a vo štvrtok ešte bude k dispozícii pre priaznivcov ďalších 3000 vstupeniek.