Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Real zdolal v 4. kole španielskej ligy Levante, dva góly Benzemu

Útočník Realu Madrid Karim Benzema bol autorom dvoch presných zásahov. Foto: TASR/AP

Real mal v úvode jednoznačnú prevahu a v 25. minúte ju pretavil do prvého gólu - po centri Daniho Carvajala otvoril skóre hlavou Benzema.


Madrid 14. septembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid vyhrali v sobotňajšom dueli 4. kola španielskej ligy doma nad Levante 3:2. Favorit rozhodol o svojom triumfe tromi gólmi už v prvom polčase, o dva sa postaral Karim Benzema. Debut v drese Realu absolvoval belgický útočník Eden Hazard.

Real mal v úvode jednoznačnú prevahu a v 25. minúte ju pretavil do prvého gólu - po centri Daniho Carvajala otvoril skóre hlavou Benzema. Ten istý hráč sa presadil aj o šesť minút neskôr po pase od Jamesa Rodrigueza a Casemiro ešte pred prestávkou zvýšil už na 3:0. Hostia po zmene strán ešte zdramatizovali zápas gólmi Borju Mayorala a Gonzala Melera, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Benzema mal blízko k hetriku, no v 58. minúte trafil iba konštrukciu bránky súpera. Hazard po svalovom zranení naskočil prvýkrát v drese Realu v súťažnom stretnutí do hry v 60. minúte, keď vystriedal Casemira.

Real je po štyroch kolách bez prehry, na konte má osem bodov. Kouč Zinedine Zidane sa musel proti Levante zaobísť bez zranených Luku Modriča, Marca Asensia i Isca, Gareth Bale nemohol nastúpiť pre trest.

La Liga - 4. kolo:

Real Madrid – UD Levante 3:2 (3:0)

Góly: 25. a 31. Benzema, 40. Casemiro – 49. Mayoral, 75. Melero