Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Real ratoval remízu v šesťgólovej prestrelke s Manchestrom City

Hráč Realu Madrid Eduardo Camavinga (vľavo) oslavuje po tom, ako strelil úvodný gól proti Manchesteru City počas zápasu štvrťfinále Real Madrid - Manchester City Ligy majstrov vo futbale v Madride 9. apríla 2024. Foto: TASR/AP

O vyrovnávajúci gól domácich sa postaral v 79. minúte Federico Valverde po akcii, ktorú začal Luka Modrič.

Madrid 10. apríla (TASR) - Úradujúci šampióni Ligy majstrov z Manchestru City dvakrát neudržali tesný náskok v utorkovom prvom štvrťfinále na pôde Realu Madrid. Viedli 1:0 i 3:2, no do domácej odvety pôjdu za nerozhodného stavu po remíze 3:3. O vyrovnávajúci gól domácich sa postaral v 79. minúte Federico Valverde po akcii, ktorú začal Luka Modrič.

Hostia išli do vedenia už v druhej minúte po priamom kope v podaní Bernarda Silvu. Štandardnú situáciu nariadil rozhodca Francois Letexier po faule Aureliena Tchouameniho na Jacka Grealisha po 33 sekundách. Obranca domácich obdržal žltú kartu a tímu tak bude chýbať v odvete. V utorok pritom dostal prednosť pred Nachom Fernandezom. Silva zaskočil brankára Andrija Lunina obaľovačkou k bližšej žrdi a otvoril skóre duelu. Vyrovnanie prišlo po vlastnom góle Rubena Diasa, ktorý tečoval na hranici šestnástky strelu Eduarda Camavingu. Vzápätí poslal domácich do vedenia nedôraznou strelou zblízka Rodrygo, keď vyťažil z nedorozumenia obrany s brankárom Stefanom Ortegom. Ten dostal medzi troma žrďami priestor napriek prítomnosti Edersona, ktorý sa vrátil po zranení stehna.

Dva góly v rýchlom slede predviedli na druhej strane aj Phil Foden a Joško Gvardiol. Podiel na tom mali aj ubúdajúce sily defenzívy domácich. Vyrovnávajúci presný zásah padol po prudkej strele spoza šestnástky do ľavého horného rohu, zásluhu za udržanie lopty i asistenciu mal John Stones. Ten sa posunul v druhom polčase na pozíciu predstopéra. Foden musel neskôr striedať, no tréner Pep Guradiola informoval, že nešlo o nič vážne. Gvardiol taktiež zaskočil Lunina z diaľky a strelil svoj prvý gól za "Citizens". Práve po ňom prišiel na ihrisko Modrič, ktorého akcia sa skončila centrom Viniciusa Juniora na Valverdeho. Ten rozvlnil sieť prudkou strelou z voleja.

"Myslím si, že to bol naozaj dobrý, zábavný zápas, dôstojný pre túto súťaž," povedal Pep Guardiola pre AFP. Jeho tím predĺžil šnúru stretnutí bez prehry na 26 vo všetkých súťažiach, naposledy ťahal za kratší koniec 6. decembra v ligovom zápase na pôde Aston Villy (0:1). V základe jeho tímu nefiguroval špílmacher Kevin De Bruyne, keďže zvracal po príchode na štadión. Hviezdneho Erlinga Haalanda, ktorý strelil v tomto ročníku Ligy majstrov šesť gólov, ubránil Antonio Rüdiger.

S vysokou úrovňou zápasu súhlasil aj domáci kouč Carlo Ancelotti. "Včera som povedal, že vzhľadom na kvalitu na ihrisku to bude fantastický zápas. Veľa kvality, dva fantastické tímy. Myslím si, že výsledok je správny," zhodnotil Ancelotti. V Lige majstrov viedol svoj jubilejný 200. zápas a spomenul vlaňajšie stretnutie v tejto súťaži s anglickým súperom. "Biely balet" vtedy vypadol v semifinále a ManCity mu tak odplatilo prehru v rovnakej fáze zo sezóny 2021/22. "Musíme tam vyhrať. Všetko je otvorené, ďalej pôjde ten, kto urobí menej chýb," povedal strelec druhého utorkového gólu domácich Rodrygo.

Napínavý zápas sprevádzali obavy z teroristického útoku na niektoré z dejísk prvých štvrťfinálových zápasov Ligy majstrov, ktorými sa vyhrážal Islamský štát. Štadión Santiaga Bernabeua bol strážený až 2000 policajtami a nedošlo k žiadnemu incidentu.