Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Rangers zdolali Carolinu a vedú 2:0, v predĺžení rozhodol Trocheck

Ľavé krídlo New York Rangers Chris Kreider (20) a obranca Adam Fox (23) po víťaznom góle centra Vincenta Trochecka (16) v druhom predĺžení druhého zápasu druhého kola play-off NHL proti Caroline Hurricanes v utorok 7. mája 2024 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Víťazný gól Rangers dal v ôsmej minúte druhého predĺženia Vincent Trocheck. Za domácich dal úvodné dva góly Alexis Lafreniere a tri asistencie si pripísal Artemij Panarin.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 8. mája (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers vedú v semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL nad hráčmi Caroliny Hurricanes 2:0 na zápasy. V noci na stredu zvíťazili v druhom domácom stretnutí 4:3 po dvojnásobnom predĺžení. Úspešne vstúpili do 2. kola play off na západe hráči Colorada, ktorí vyhrali v Dallase 4:3 po predĺžení.

Víťazný gól Rangers dal v ôsmej minúte druhého predĺženia Vincent Trocheck, ktorý rozhodol pohotovou dorážkou počas presilovky v 88. minúte stretnutia. Podiel mal aj na vyrovnávajúcom góle Chrisa Kreidera zo 47. minúty, pri ktorom si pripísal asistenciu a vyhlásili ho za najlepšieho hráča zápasu. Tridsaťročný center skóroval v piatom stretnutí v sérii a vyrovnal rekord hráča Rangers v play off, ktorý stanovil v roku 1933 Cecil Dillon. "Ani neviem, čo sa pri tom góle stalo. Proste to išlo dnu. Musím si to pozrieť a opíšem vám to až zajtra," povedal bezprostredne po zápase. Rangers tak zvládli oba domáce súboje a séria sa sťahuje v noci na piatok do mesta Raleigh. "Skvelý zápas. Myslím si, že sme si ho tvrdo vybojovali až do víťazstva. Nebolo to vôbec zadarmo a na konci prišiel veľký gól 'Trocha'," povedal pre nhl.com obranca Adam Fox.

Úvodné dva góly Rangers strelil Alexis Lafreniere, Artemij Panarin zaznamenal tri asistencie. Carolina prestrieľala domácich výrazne 57:39, no brankár Rangers Igor Šesťorkin sa zaskvel 54 úspešnými zákrokmi. "Hovoríme o tom po každom zápase. Nie že by si nezaslúžil našu chválu, ale on je proste základ nášho tímu. I keď nehráte dobre, on vás stále podrží," pochválil brankára Fox.

Za hostí dal dva góly Jake Guentzel a tri asistencie si pripísal Sebastian Aho. Carolina v sérii dopláca na nevýrazné výkony špeciálnych tímov. Z desiatich presiloviek nepremenila ani jedinú a inkasovala v štyroch z deviatich oslabení. "V play off je len malý priestor na chyby... Musíme sa nakopnúť v presilovkách a nájsť cestu do bránky. Ideme domov, budeme hrať pred našimi fanúšikmi a musíme ísť ďalej," povedal Guentzel.

O triumfe Avalanche rozhodol v 72. minúte Miles Wood, ktorý využil svoju rýchlosť, prebral si dlhý pas od Andrewa Cogliana medzi dvoma protihráčmi a rozhodol bekhendovým zakončením za chrbát Jakea Oettingera. "Andrew mi poslal skvelú prihrávku cez stredné pásmo. Som rád, že puk prešiel za bránkovú čiaru. Najlepšia bola oslava so spoluhráčmi, o tom to celé je," povedal strelec víťazného gólu.

Hráči Avalanche tak spečatili skvelý obrat, keďže po prvej tretine prehrávali už 0:3. Za Dallas postupne skórovali Ryan Suter, Wyatt Johnston a v presilovke 5 na 3 Jamie Benn. V 26. minúte znížil Valerij Ničuškin, v 30. sa presadil Cale Makar, ktorý si pripísal aj dve asistencie, a v úvode tretej tretiny vyrovnal Nathan MacKinnon. Ničuškin zaznamenal už ôsmy gól a je najlepší strelec play off, Makar má dvanásť bodov (3+9) a je na čele produktivity pred Connorom McDavidom (1+11).

"Trvalo nám, kým sme sa dostali k našej hre. Oni v prvej tretine využili svoje šance a my naše až v druhej a tretej. V predĺžení nás opäť zatlačili, ale Georgiev predviedol počas celého zápasu niekoľko skvelých zákrokov," uviedol tréner Colorada Jared Bednar.

play off NHL - 2. kolo:

semifinále Východnej konferencie - 2. zápas:

New York Rangers - Carolina Hurricanes 4:3 (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 11. Lafreniere (Miller, Wennberg), 28. Lafrenire (Fox, Panarin), 47. Kreider (Trocheck, Panarin), 88. Trocheck (Zibanejad, Panarin) - 16. Guentzel (Aho, Svečnikov), 20. Orlov (Skjei, Aho), 39. Guentzel (Aho, DeAngelo). Brankári: Šesťorkin - Andersen, strely na bránku: 39:57.

/stav série: 2:0/


semifinále Západnej konferencie:

Dallas Stars - Colorado Avalanche 3:4 pp (3:0, 0:2, 0:1 - 0:1)

Góly: 8. Suter (Duchene), 11. Johnston (Pavelski, Benn), 17. Benn (Robertson, Heiskanen) - 26. Ničuškin (Ničuškin, MacKinnon), 30. Makar (Ničuškin, Rantanen), 41. MacKinnon (Rantanen, Makar), 72. Wood (Cogliano, Girard). Brankári: Oettinger - Georgiev, strely na bránku: 22:26.

/stav série: 0:1/