Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Trenčín čaká odveta vo Viedni. Bude hrať s motiváciou a na víťazstvo

Hráč AS Trenčín Kingsley Madu pózuje s bronzovou medailou z olympijských hier v Riu, ktoré vybojoval v drese Nigérijskej reprezentácie, pred tréningom AS Trenčín na štadióne rakúskeho súpera Rapid Viedeň, pred odvetou play off Európskej ligy Rapid Viedeň - AS Trenčín, 24. augusta 2016 vo Viedni. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenský majster prehral v prvom zápase play off Európskej ligy v Žiline 0:4.

Viedeň 24. augusta (TASR) - Futbalisti AS Trenčín napriek štvorgólovej prehre v domácom prvom stretnutí nepôjdu s odovzdanou náladou do štvrtkovej odvety play off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2016/2017 na štadióne viedenského Rapidu. Hráčom úradujúceho slovenského šampióna dodáva motiváciu už sama účasť v kvalifikačnej fáze európskeho pohára číslo 2.

"Naše mladé mužstvo dostane veľkú školu. Nadobudneme skúsenosti, ktoré sa výborne hodia aj do Fortuna ligy alebo v prípadných budúcich bojoch na medzinárodnej scéne. Takúto atmosféru moji zverenci v domácej súťaži nezažijú, pomôže im to zvyknúť si na tlak a vyrovnať sa s ním. Pokúsime sa ho využiť v náš prospech," povedal na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii trenčiansky tréner Martin Ševela.



Ten si uvedomuje, že konfrontácie so zahraničnými protivníkmi neumožňujú toľko gólových príležitostí, kľúč k úspechu tak spočíva v efektivite. "V európskych zápasoch nie je veľa šancí, keďže defenzívna činnosť súperov je na vyššej úrovni. Zásahy sa pripisujú ťažšie, o to efektívnejší musíme byť v zakončení. Pokiaľ zo štyroch možností strelíte tri góly, je to výborné. Asi nastane posun v rozostavení, no nie v hernom štýle. Zostávame verní atraktívnemu futbalu po zemi," pokračoval Ševela.



Do zápasu v Rakúsku s určitosťou nezasiahne kvarteto Trenčanov: "Ibrahim Rabiu s nami necestoval, nepustil ho členok. Aj keď v prvom zápase zvládol tridsať minút, následne sa mu vrátili bolesti. Samuel Kalu má zdravotné problémy a rovnako zostal doma. Lukáš Skovajsa je po artroskopii kolena, už trénuje, ale ani v jeho prípade to nie je na plnú záťaž. Alda Baeza zrejme trápi viróza, tiež s ním nerátame."

Otáznik visí nad štartom Nigérijčana Kingsleyho Madua, ktorý sa ku svojmu zamestnávateľovi pripojil už ako čerstvý bronzový medailista z olympijských hier. "Má za sebou dlhý let, takže tréning neabsolvuje s mužstvom. Uvidíme, ako na tom bude vo štvrtok," uviedol Ševela. "Som šťastný, vybojovať olympijský kov bolo náročné. Neprestajne sme sa museli koncentrovať. Chceli sme zlato, aj po bronze však zavládla spokojnosť. Prehra s Rapidom ma nepotešila, no taký je futbal. Spoluhráči v klube sa z reprezentačného úspechu radovali spoločne so mnou. V deň súboja sa ukáže, či nastúpim, rozhodne tréner. Som unavený, ale pripravený," dodal ľavý obranca.



Aj z dôvodu vynútených absencií pristúpi AS k zmenám v základnej jedenástke. "Nastúpi stopercentne nachystaná zostava, ktorá odovzdá maximum. Na situáciu sa pozeráme reálne, nepôjde až tak o výsledok, ale o kolektívnosť a výkon tímu. Potom sa môže dostaviť i rezultát. Potrebujeme pracovať na vlastnom zlepšení. Rapid ukázal silu, od začiatku však zabojujeme o víťazstvo. Európska liga, nový štadión, rakúsky veľkoklub - to všetko nám poskytuje motiváciu," uzavrel Ševela.