Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Rada SZĽH bilancovala uplunulú sezónu a schválila rozpočet na rok 2012

Na snímke druhý zľava Marek Ďaloga (Zvolen) naráža na bránu Skaličana Davida Pojkara (Skalica) v piatom vzájomnom štvrťfinálovom stretnutí hokejovej play off extraligy HK 36 Skalica - HKM Zvolen 15. marca 2012 v Skalici. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Následne pred delegátmi Rady vystúpili jednotliví členovia Výkonného výboru SZĽH s príspevkami za ich oblasti pôsobnosti.

Bratislava 21. júna (TASR) - Bilancovania uplynulej sezóny 2011/2012, schválenie doplnkov k poriadkom a smerniciam SZĽH a rozpočtu zväzu na rok 2012, bolo na programe štvrtkového rokovania Rady Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Po Kongrese SZĽH druhé najvyššie hokejové fórum, ktoré je na programe každý rok, malo v úvode pracovnej časti na programe vyhodnotenie uplynulej sezóny ktoré delegátom Rady prezentoval prezident zväzu Igor Nemeček. Vo svojom príhovore označil uplynulú hokejovú sezónu za mimoriadne úspešnú. Vyzdvihol vystúpenia reprezentačných družstiev SR "A", dvadsiatky i osemnástky. Neobišiel ani ženský hokej, veľkú časť svojho príspevku venoval mládežníckemu hokeju, jeho ďalšej podpore, či finančnému zabezpečeniu zväzu a spolupráci s IIHF.

Následne pred delegátmi Rady vystúpili jednotliví členovia Výkonného výboru SZĽH s príspevkami za ich oblasti pôsobnosti. Člen VV zodpovedný za oblasť ekonomiky Juraj Bakoš predložil delegátom Rady na schválenie návrh rozpočtu Slovenského zväzu ľadového hokeja na rok 2012. Ako informuje oficiálna stránka zväzu, po naplnení príjmových položiek by mal byť hospodársky výsledok SZĽH v roku 2012 kladný, pričom príjmy SZĽH by mali byť na úrovni 5,3655 mil. eur a výdavky vo výške 5,358875 mil. eur. Delegáti Rady SZĽH v hlasovaní rozpočet zväzu na rok 2012 schválili.

Predseda Legislatívnej komisie Juraj Koval v ďalšom bode rokovania Rady predložil delegátom na schválenie návrhy zmien a doplnkov Stanov, poriadkov a smerníc SZĽH, ktoré boli už vopred prerokované na "Dohadovacom legislatívnom konaní" za účasti zástupcov klubov.