Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Proti Švédsku so zmenami vo formáciách, Regenda: Musíme hrať svoju hru

Na snímke zľava Pavol Regenda a tréner Craig Ramsay. Foto: TASR - Michal Runák

Slováci absolvovali tímové fotenie netradične v posledný deň základnej skupiny a po ňom už ladili formu na večerný zápas. Na ľade chýbal iba útočník Marek Hrivík.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ostrava 21. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti nastúpia v utorok od 20.20 h proti Švédsku so zmenami v zostave vrátane presilovkových formácií. Cieľom je vylepšiť svoju úspešnosť v početných výhodách a zakončiť pôsobenie v ostravskej skupine MS s čo najlepším výsledkom.

"Majú dobrý tím s veľa hráčmi z NHL. Musíme hrať svoju hru a byť na nich nepríjemní. Ideme rovnako ako do každého zápasu s cieľom zvíťaziť," uviedol útočník Pavol Regenda. Švédi sú už istý víťaz ostravskej skupiny, v ktorej zatiaľ získali plný počet (18) bodov. Večernému duelu bude predchádzať zápas USA s Lotyšskom, ktorý môže Slovákom zabezpečiť účasť vo štvrťfinále. Lotyši musia zámorský tím zdolať v riadnom hracom čase, aby si udržali šancu preskočiť Slovákov. V opačnom prípade bude už pred zápasom Slovensko - Švédsko isté, že do štvrťfinále pôjde slovenský tím. Ak Lotyši zdolajú USA za tri body, budú Slováci potrebovať aspoň bod proti Švédom. "Samozrejme, bude nás zaujímať výsledok zápasu USA - Lotyšsko, ale sledovať budeme všetky zápasy. Bez ohľadu na to, ako to dopadne, chceme nad Švédskom zvíťaziť," poznamenal asistent trénera SR Peter Frühauf.
Hráči slovenskej reprezentácie odchádzajú z fotografovania skupinovej fotografie na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2024 v Ostrave 21. mája 2024.
Foto: TASR - Michal Runák

Slováci absolvovali tímové fotenie netradične v posledný deň základnej skupiny a po ňom už ladili formu na večerný zápas. Na ľade chýbal iba útočník Marek Hrivík. "Má drobné svalové preťaženie, preto sme mu dali voľno. Uvidíme, ako na tom bude, ale nemal by to byť dlhodobý problém. Zvyšok kádra je v poriadku," prezradil lekár slovenského tímu Pavol Lauko. Na ľade naopak nechýbal útočník Andrej Kudrna, ktorý dostal v predošlom zápase s Lotyšskom (2:3 sn) zásah pukom do hlavy. Ten si vyžiadal tri stehy a aj novú prilbu, keďže predošlá praskla. "Vyzeralo to asi horšie než to naozaj bolo. Bol som v pohode už aj krátko po tom. Mal som tam tržnú ranu, ktorú sme vyriešili v šatni. Myslím si, že celý tím hrá obetavo, predsa len je to dôležitá súčasť hry tímu," konštatoval Kudrna.

Slováci sa na MS trápia s využívaním presiloviek, v šiestich zápasoch v nich strelili iba jeden gól. Aj preto sa tréneri rozhodli k úpravám dvoch presilovkových formácií. Prvá bola na utorňajšom rozkorčuľovaní v zložení Martin Fehérváry, Martin Pospíšil, Juraj Slafkovský, Tomáš Tatar a Libor Hudáček, v druhej figurovali Peter Čerešňák, Šimon Nemec, Peter Cehlárik, Lukáš Cingel a Pavol Regenda. "Všetci obrancovia v tých dvoch presilovkových formáciách sú dobrí strelci. Dá sa očakávať, že sa budú častejšie pokúšať o streľbu. Zámerom zmien je aj to, aby sme mali viac striel," konštatoval Frühauf, ktorý pred duelom so Švédskom nevylúčil ani iné zmeny.



/vyslaní redaktori TASR hm wr/