Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Promesa odsúdili na šesť rokov väzenia za pašovanie drog

Na snímke strelec vyrovnávajúceho gólu Holandska Quincy Promes počas prípravného futbalového stretnutia Slovensko - Holandsko 31. mája 2018 v Trnave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Promes sa podieľal na pašovaní približne 1350 kilogramov kokaínu cez prístav v Antverpách v januári roka 2020.

Amsterdam 14. februára (TASR) - Holandského futbalistu Quincyho Promesa odsúdili na šesť rokov väzenia za spoluúčasť pri obchodovaní s drogami. V stredu o tom rozhodol okresný súd v Amsterdame, 32-ročný hráč Spartaka Moskva na pojednávaní nebol.

Promes sa podieľal na pašovaní približne 1350 kilogramov kokaínu cez prístav v Antverpách v januári roka 2020. Holanďan hral v tom čase za Ajax Amsterdam, do Moskvy prestúpil vo februári 2021. Súd apeloval na to, že Promes sa zapojil do pašovania drog napriek tomu, že bol vysoko plateným futbalistom so zástupom fanúšikov na sociálnych sieťach. "O to viac je problematické, že sa pokúšal navýšiť svoje bohatstvo (a v určitých kruhoch možno aj prestíž) zapojením sa do veľkých medzinárodných drogových obchodov," citovala z vyhlásenia súdu agentúra AP.

Promes má na konte 50 štartov v národnom tíme, v ktorých strelil sedem gólov. Do reprezentácie ho naposledy povolali na zápasy ME v roku 2021. Obvinenia o pašovaní drog poprel a očakáva sa, že proti rozhodnutiu podá odvolanie. Na šesť rokov väzenia odsúdili aj jeho bratranca. V júni minulého roka tiež Promes dostal 18-mesačný nepodmienečný trest za to, že bodol svojho synovca do kolena. Útočník však momentálne žije v Rusku, ktoré s Holandskom nemá podpísaný žiadny kontrakt o vydávaní osôb.