Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

J. Viskupič víta, že prezident SR považuje obchvat Senice za prioritu

Na archívnej snímke Jozef Viskupič. Foto: TASR Martin Palkovič

Andrej Kiska na dnešnej návšteve Senice poznamenal, že najväčším problémom mesta je podľa neho doprava a chýbajúci obchvat.

Trnava 25. apríla (TASR) – Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič víta postoj prezidenta SR Andreja Kisku ohľadom chýbajúceho obchvatu mesta Senice. TASR informoval hovorca TTSK Patrik Velšic.

Prezident na dnešnej návšteve Senice poznamenal, že najväčším problémom mesta je podľa neho doprava a chýbajúci obchvat. Situáciu treba podľa neho riešiť, postaviť si to ako prioritu a orientovať sa nielen na diaľnice, ale aj na problémy menších miest a regiónov.

Senicu dennodenne trápi prejazd tisícov kamiónov a osobných áut, keďže tamojšia cesta 1. triedy je hlavným ťahom na susednú Českú republiku. "Situáciu v Senici považujem tiež za neudržateľnú a jej riešenie patrí medzi priority kraja. Je dôležité, aby tlak na vyriešenie tohto vážneho infraštruktúrneho problému prichádzal od čo najširšieho spektra verejných autorít. O obchvate Senice sa totiž hovorí už roky, ak nie desaťročia. Zatiaľ bez výsledku," uviedol Viskupič.

Prezident okrem zástupcov mesta v Senici diskutoval aj so študentmi na stredných školách v pôsobnosti TTSK - na Strednej odbornej škole a Gymnáziu Ladislava Novomeského.