Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Popradčania vykorčuľovali na ľad i s mladými hráčmi a štyrmi brankármi

Na snímke hlavný tréner Milan Jančuška (vpravo) rozdáva pokyny svojim zverencom počas prvého tréningu extraligového družstva HK Poprad na novú sezónu na ľade Zimného štadióna v Poprade. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Na pondelňajšom tréningu sa k tímu pripojili aj brankár Dušan Sidor, obranca Štefan Fabián a český útočník Marek Kalus.

Poprad 29. júla (TASR) - Hokejisti HK Poprad začali s prípravou na ľade už počas uplynulého víkendu a trénerovi Milanovi Jančuškovi sa hlásilo dvadsať hráčov. Popradčania odštartovali v netradičnom termíne z dôvodu pokazenia sa dvoch z troch chladiacich kompresorov, ktoré zabezpečujú prípravu ľadovej plochy na popradskom štadióne.

"Príprava na sucho prebehla od 5. mája do konca júna, potom sme mali voľno. Na ľad sme mali ísť 22. júla, ale mali sme problém s chladením a tak sme vykorčuľovali až v sobotu. Dva dni predtým, štvrtok a piatok sme teda ešte boli v príprave na sucho. Od dnes sme začali naplno, skupiny v doobedňajších hodinách plus posilňovňa, výbeh, prekážky a poobede spoločný tréning i výbeh. Bude to vychádzať okolo päť až šesť hodín denne. V tejto záťaži budeme pokračovať až do prvého majstrovského zápasu," uviedol pre TASR Jančuška.

Popradský kouč sa už nebude môcť spoliehať na služby Michaela Vandasa, Petra Kloudu, Marcela Šterbáka, Parkera Stanfielda i Sabahudina Kovačeviča. Naopak, pod Tatry sa vrátil Arne Kroták, dres "kamzíkov" si v novej sezóne oblečú i Tomáš Sýkora zo Žiliny a Lukáš Paukovček z Liptovského Mikuláša. "Samozrejme, že v tíme by sme chceli mať aj ďalších skúsených hráčov, všetko ukážu prípravné zápasy. Niektorých oslovíme aj my," konštatoval Jančuška.

Na pondelňajšom tréningu sa k tímu pripojili aj brankár Dušan Sidor, obranca Štefan Fabián a český útočník Marek Kalus. "Máme momentálne štyroch brankárov, čiže čo sa týka tohto postu, ale i obrancov a útočníkov, tak máme mesiac na to, aby sme vyskladali dobré mužstvo. Niektorých hráčov máme na skúške, takže uvidíme v prípravných dueloch, či sa uchytia alebo nie. Mužstvo budeme formovať celý mesiac. Dali sme samozrejme príležitosť i mladým hráčom, teda každý má šancu prejaviť sa," dodal Jančuška.

Popradčania odštartujú hernú prípravu v utorok 6. augusta domácim zápasom proti Martinu. Potom sa predstavia aj proti českým, poľským, rumunským a ruským družstvám a už tradične budú organizátormi Tatranského pohára (22. - 24. augusta).



Plán prípravných stretnutí:
6. augusta: HK Poprad - MHC Martin /17.00/
9. augusta: HK Poprad - Ciarko KH Sanok (EPHL/Poľ.) /17.00/
14. augusta: HK Poprad - HC Kuban Krasnodar (VHL/Rus.) /17.00/
16. augusta: HK Poprad - HSC Csíkszereda (MOL/Rum.) /17.00/
22. - 24. augusta: Tatranský pohár v Poprade:
22. augusta: HK Poprad - reprezentácia Poľska /18.00/
23. augusta: HK Poprad - Graz 99ers (Rak.) /18.00/
24. augusta: HK Poprad - HC Košice /18.00/
30. augusta: HK Poprad - HKM Zvolen
3. septembra: HKM Zvolen - HK Poprad
5. septembra: HC Vítkovice Steel (ČR) - HK Poprad
10. septembra: HK Poprad - súper zatiaľ neupresnený