Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Detská olympiáda sa ponesie v znamení zimných hier v Pjongčangu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Týždeň pred najvýznamnejším športovým sviatkom roka tak pozdraví slovenských olympionikov aj popradská mládež.

Poprad 22. januára (TASR) - Športová olympiáda mesta Poprad odštartuje už o týždeň 30. januára a jej dvadsiaty tretí diel sa ponesie v znamení blížiacich sa zimných hier v juhokórejskom Pjongčangu. Týždeň pred najvýznamnejším športovým sviatkom roka tak pozdraví slovenských olympionikov aj popradská mládež. Informoval o tom hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

„Aktuálny ročník olympiády je v tomto špecifický. Deti budú symbolicky bojovať o vavríny skôr ako slovenskí reprezentanti v Južnej Kórei. Myslím, že tak majú o motiváciu postarané," konštatoval referent mládeže a športu na Mestskom úrade v Poprade a zároveň koordinátor športovej olympiády Peter Procházka. Motívom popradskej akcie pritom je, aby sa mladí čo najviac hýbali.

„Po zavedení určitých noviniek z vlaňajška plánujeme tentoraz model olympiády stabilizovať. Narážam najmä na udržanie sánkovania v programe a to z dôvodu, že organizovaním pretekov v ľadovom koryte sánkarského trenažéru v Starom Smokovci prekračujeme nielen hranice mesta, ale sme v rámci Slovenska unikátni," zdôraznil Procházka.

Okrem spomínaného sánkovania si počas dvoch dní, 30. a 31. januára, deti zmerajú sily v behu na lyžiach, lyžovaní a snowboarde, bowlingu a rýchlokorčuľovaní. Akýmsi "predkrmom" športovej olympiády bolo ešte vlani v novembri plávanie, pretekov sa zúčastnilo 88 detí z 12 škôl.

Mesto po pozitívnom ohlase na 22. ročník oslovilo aj viacerých partnerov. „Bez nich by tento športový sviatok neexistoval. Chcem im aj touto cestou poďakovať. Významne sa totiž podieľajú na rozvoji osobností mladých ľudí. Lebo len v zdravom tele vládne zdravý duch," uzatvára Procházka.