Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Polícia vyzýva na opatrnosť pri rezervovaní ubytovania na OH

Olympijské kruhy Foto: TASR/AP

S cieľom chrániť ľudí na Slovensku polícia zostavila niekoľko rád na overenie pravosti rezervovaného ubytovania počas londýnskej olympiády.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Polícia vyzýva ľudí na opatrnosť najmä pri on-line rezervovaní ubytovania a vstupeniek na letné olympijské hry, ktoré sa budú konať od 27. júla do 12. augusta v Londýne. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

"Styčný úrad Veľkej Británie a Severného Írska pri Europole v Haagu kontaktoval Policajný zbor Slovenskej republiky a požiadal ho o súčinnosť pri informovaní širokej verejnosti pred možnými podvodmi," priblížil Slivka.

S cieľom chrániť ľudí na Slovensku tak polícia zostavila niekoľko rád na overenie pravosti rezervovaného ubytovania. Podľa polície je napríklad najbezpečnejšie rezervovať si ubytovanie priamo v renomovanom hoteli alebo cestovnej kancelárii.

Ľudia by si mali tiež preveriť zariadenie, kde si chcú rezervovať ubytovanie. Napríklad prostredníctvom webstránok a máp si zistiť, či sa adresa zhoduje s adresou uvedenou v ponuke, alebo existujú referencie predchádzajúcich návštevníkov.