Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Plážové volejbalistky SR delila na ME od postupu jedna lopta

Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová, archívna snímka. Foto: Teraz.sk/SVF

Na predvlaňajšom európskom šampionáte vo švajčiarskom Biel/Bienne (2016) sa Natália Dubovcová predstavila s niekdajšou partnerkou Dominikou Nestarcovou, obsadili 9. miesto.

Rotterdam 18. júla (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová nasadené ako osemnáste tesne neprenikli zo základnej B-skupiny do play off na majstrovstvách Európy v Holandsku.

Slovenky v stredu podvečer vo svojom záverečnom vystúpení zvíťazili 2:0 (15, 18) nad francúzskymi tridsaťjednotkami turnaja Alexandrou Jupiterovou a Aline Chamereauovou, v kombinácii s následnou prehrou favorizovaných českých dvojok Barbory Hermannovej a Markéty Slukovej s domácimi pätnástkami Sanne Keizerovou a Madelein Meppelinkovou (0:2) im to však na postup nestačilo. Ak by Slovenky dovolili Francúzkam uhrať o jednu loptu menej, postúpili by do vyraďovacej fázy na ich úkor.

Úradujúce slovenské šampiónky v stredu napoludnie podľahli Hermannovej a Slukovej (0:2), v utorok v úvodnom vystúpení v "béčku" nestačili na Keizerovú a Meppelinkovú (0:2). Dubovcová a Štrbová, pre ktoré to na tomto fóre bola spoločná premiéra, horším pomerom lôpt obsadili v skupine posledné 4. miesto. Víťazky každej z ôsmich štvorčlenných skupín postúpili priamo do osemfinále, dvojice z druhých a tretích priečok budú hrať play off o účasť v osemfinále.

V Holandsku sa súbežne (15. - 22. 7.) koná mužský šampionát rovnako s 32 dvojicami, SR v tejto kategórii nemá zastúpenie. Hostiteľskými mestami spoločne s Rotterdamom sú Utrecht, Apeldoorn a Haag, kde počas víkendu turnaje vyvrcholia.

Na predvlaňajšom európskom šampionáte vo švajčiarskom Biel/Bienne (2016) sa Natália Dubovcová predstavila s niekdajšou partnerkou Dominikou Nestarcovou, obsadili 9. miesto. V rakúskom Klagenfurte (2015) prenikli Dubovcová s Nestarcovou do semifinále a dosiahli najlepší výsledok SR v histórii kontinentálnych šampionátov. Vlani v Jurmale Dubovcová a Štrbová chýbali, novoutvorená dvojica nemala potrebný počet bodov a dostala sa len medzi náhradníčky.

ME 2018 v plážovom volejbale - B-skupina (Rotterdam):

Barbora Hermannová, Markéta Sluková (ČR-2) - Natália Dubovcová, Andrea Štrbová (SR-18) 2:0 (19, 9) za 33 minút
Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (Hol.-15) - Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (Fr.-31) 1:2 (-19, 17, -14) za 54 minút
Natália Dubovcová, Andrea Štrbová (SR-18) - Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (Fr.-31) 2:0 (15, 18) za 37 minút
Barbora Hermannová, Markéta Sluková (ČR-2) - Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (Hol.-15) 0:2 (-15, -16) za 32 minút


Hlas po zápase:

Natália Dubovcová: "Mrzí to. V minulosti som zažila aj to, že sme o bod postúpili, aj to, že sme o bod nepostúpili. Je to to 'najblbšie', čo sa ti môže stať. Je to blízko, ale je ti to nanič, keďže finálny verdikt je nepostup. Spätne sa to ľahko povie, že spraviť o bod viac, ale na kurte v tých situáciách dopredu nikdy nevieš, čo sa práve stane. Večerný zápas proti Francúzkam nám vyšiel. Ony hrali s Češkami tajbrejk, Holanďanky dokonca zdolali a my sme nad nimi vyhrali 2:0. Neboli to ľahké súperky, no hrali sme dobre a niektorí súperi vám trochu viac sedia. Mali dobrý servis, no celkom sme to ustáli. Vyšla nám aj obrana, dobre sme podávali, veci nám vychádzali. Podľa predchádzajúcich výsledkov v skupine sme boli pripravené na tesnejší zápas, no hrali sme naozaj dobre."

Konečná tabuľka B-skupiny:

1. Keizerová, Meppelinková 3 2 1 5:2 138:117 5 - priamy postup do osemfinále
2. Hermannová, Sluková 3 2 1 4:3 129:117 5 - postup do play-off o osemfinále
3. Jupiterová, Chamereauová 3 1 2 3:5 134:152 4 - postup do play-off o osemfinále
4. Dubovcová, Štrbová 3 1 2 2:4 102:117 4

Pozn.: V prípade rovnosti bodov dvoch párov je prvým kritériom pomer získaných a prehratých lôpt zo všetkých zápasov v skupine.