Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pavel Bagin pokračuje na čele Slovenskej basketbalovej asociácie

Na snímke prezident Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Pavel Bagin. Foto: TASR – Martin Palkovič

Dlhšiu dobu to vyzeralo, že Pavel Bagin prenechá žezlo inému funkcionárovi, no napokon sa stal jediným kandidátom na post prezidenta.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Pavel Bagin zostane aj najbližšie štyri roky na poste prezidenta Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA). Rozhodla o tom mimoriadna konferencia organizácie v Bratislave.

Hlavným predmetom mimoriadnej konferencie bola voľba prezidenta, členov Výkonného výboru a Arbitrážnej komisie. Dlhšiu dobu to vyzeralo, že Pavel Bagin prenechá žezlo inému funkcionárovi, no napokon sa stal jediným kandidátom na post prezidenta. Za jeho štvorročného fungovania sa SBA dostala von z najhoršieho, ekonomicky sa stabilizovala a momentálne funguje ako zdravá organizácia.

Delegáti mimoriadnej konferencie ho napokon opätovne zvolili do funkcie šéfa slovenského basketbalu. "Je to predovšetkým prejavenie veľkej dôvery hnutia, ktoré zohralo rozhodujúcu úlohu v tom, že po tom, čo sa uvoľnili určité časové možnosti týkajúce sa môjho pracovného zaťaženia, tak ma presvedčili o tom, že je tu dôvera, aby sme veci posunuli ďalej,“ povedal bezprostredne po zvolení Bagin. Teraz má pred sebou nové funkčné obdobie, do ktorého si stanovil jasné ciele: "Čo by som chcel určite zlepšiť, je komunikácia medzi klubmi, sekretariátom SBA a vedením SBA tak, aby si kluby uvedomili, že veci, ktoré robíme na úrovni SBA, sú veci, ktoré prospievajú aj im. My ich na druhej strane chceme presvedčiť vzájomnou komunikáciou, že sme tu pripravení pre nich, aby sme riešili ich problémy.“

Spolu s voľbou prezidenta sa zvolilo aj nové zloženie Výkonného výboru. Jeho súčasťou v nasledujúcich štyroch rokoch budú Ondrej Čuraj, Alexander Kšiňan, Miloš Drgoň a Peter Mičuda. Jedno miesto patrí podľa Zákona o športe zástupcovi hráčov/hráčok a súčasťou VV SBA je aj prezident Pavel Bagin.