Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Olympijského víťaza Ryana Frya vylúčili z turnaja pre alkohol

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Štyridsaťročný Kanaďan medzičasom svoje konanie oľutoval a verejne sa ospravedlnil.

Los Angeles 19. novembra (TASR) - Olympijského víťaza Ryana Frya vylúčili spolu s ďalšími hráčmi z curlingového turnaja v Kanade. Dôvodom bolo nadmerné požitie alkoholu.

Zlatého medailistu zo ZOH 2014 v Soči vylúčili spolu s Jamiem Koeom, DJ-om Kidbym a Chrisom Schillem z turnaja Red Deer Curling Classics v Kanade za nešportové správanie. "Vstúpili na plochu úplne opití, lámali metly a nadávali. Takéto správanie nechce na ľade nikto vidieť, či počuť. Spôsobili škodu v šatniach a ostatní účastníci sa sťažovali, že našli svoje veci rozhádzané po zemi. Čo je veľa, to je veľa. Situácia skrátka nemala iné riešenie," reagoval na incident organizátor Wade Thurber.

Štyridsaťročný Kanaďan medzičasom svoje konanie oľutoval a verejne sa ospravedlnil. "Rozhodnutie komisie vyradiť nás z turnaja bolo správne. Stratil som kontrolu a svojím konaním som pohoršil ľudí okolo seba. Najradšej by som sa ospravedlnil každému jednému z nich. Sľubujem, že urobím všetko preto, aby sa nič podobné v budúcnosti neopakovalo. Budem sa snažiť byť lepšou verziou samého seba a byť prínosom pre šport a curlingovú komunitu, ktorú tak milujem," sypal si popol na hlavu Fry.