Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Olympijská víťazka J. Poserová ukončila kariéru, bude z nej učiteľka

Americké reprezentantky Jamie Greubel Poserová a Aja Evansová v súťaži dvojbobov na ZOH 2018 v juhokórejskom Pjongčangu 20. februára 2018. Foto: TASR/AP

. Jej kroky povedú do Nemecka, odkiaľ pochádza jej manžel, bobista Christian Poser, kde bude vyučovať angličtinu na základnej škole.

New York 19. októbra (TASR) - Americká bobistka Jamie Greubelová Poserová ukončila v piatok vo veku 34 rokov profesionálnu kariéru. Informovala o tom agentúra AP.

"Mala som tú česť reprezentovať USA, zúčastniť sa na dvoch olympijských hrách a precestovať svet s úžasnými športovcami, ktorí sa stali mojimi priateľmi. Teraz nastal ten správny čas začať novú životnú kapitolu," povedala Poserová, ktorá je okrem iného bronzovou medailistkou zo ZOH v Soči z roku 2014 a celkovou víťazkou Svetového pohára v dvojbobe zo sezóny 2016/2017. Poserová vo svojom vyjadrení prezradila, čomu sa bude venovať v budúcnosti. Jej kroky povedú do Nemecka, odkiaľ pochádza jej manžel, bobista Christian Poser, kde bude vyučovať angličtinu na základnej škole.