Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Odchod Monreala je pre Malagu veľkou stratou, vyhlásil Pellegrini

Nový hráč Arsenalu Londýn Nacho Monreal (v bielo-modrom). Foto: TASR/AP

Tréner účastníka La Ligy vidí odchod krajného obrancu do Anglicka ako veľkú stratu a odzrkadlenie krehkej finančnej situácie klubu.

Madrid 2. februára (TASR) - Odchod futbalového obrancu Nacha Monreala do Arsenalu Londýn je pre FC Malaga veľkou stratou a odzrkadľuje krehkú finančnú situáciu, ktorá vládne v klube. V sobotu to vyhlásil tréner účastníka La Ligy Manuel Pellegrini.

Dvadsaťšesťročný Španiel sa dohodol s tímom Premier League na dlhodobom kontrakte vo štvrtok, krátko pred ukončením januárového prestupového obdobia.

"Monrealov odchod je veľmi smutným momentom pre tento tím. Prišli sme o dôležitého hráča, ktorý hrá na najvyššej úrovni," cituje agentúra Reuters slová hlavného kormidelníka, ktoré povedal na tlačovej konferencii pred ligovým zápasom s Realom Zaragoza.

"Nanešťastie situácia v klube je taká, aká je a neexistuje spôsob, akým by sa ju dalo utajiť. Bola to možnosť, ktorá prišla na poslednú chvíľu a klub ju posúdil ako vhodnú. Je na nás vyvíjaný tlak z každej strany, dostali sme trest..." pokračoval Pellegrini a mieril tým na zlú finančnú situáciu v Malage.

Problémy neostali bez povšimnutia ani medzi predstaviteľmi Európskej futbalovej únie (UEFA). V decembri UEFA oznámila, že klub vylúčila pre nezaplatené mzdy a prémie hráčom z pohárovej Európy na sezónu 2013/2014.

Pre trénera však prišla aj jedna potešujúca správa. V najbližšom dueli môže počítať s brazílskym útočníkom Juliom Baptistom, ktorý sa vracia do kádra po približne 15-mesačnej pauze zavinenej zranením.

"Baptista je dôležitou osobou v našom tíme a tešíme sa, že je späť. Mal smolu, keďže bol taký dlhý čas zranený, ale veríme, že už je úplne fit," dodal Pellegrini.