Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Yeo skončil na poste trénera St. Louis, dočasným koučom Berube

Hráči St. Louis Blues, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vedenie klubu prepustilo Yea po domácej prehre s Los Angeles 0:2.

St. Louis 20. novembra (TASR) - Mike Yeo už nie je tréner hokejistov St. Louis Blues. Vedenie klubu zámorskej NHL ho prepustilo po domácej prehre s Los Angeles 0:2. Za dočasného kouča vymenovali Craiga Berubeho.

Bluesmani prehrali štyri z uplynulých piatich duelov a sú na poslednom mieste v Centrálnej divízii a na predposlednom v tabuľke Západnej konferencie. Z devätnástich zápasov sezóny vyhrali iba sedem.

Yeo prišiel do klubu namiesto Kena Hitchcocka v sezóne 2016/2017. V uplynulej sezóne jeho zverencom ušiel postup do play off o jediný bod, v roku 2017 vypadli v druhom kole vyraďovačky. Berube bol členom jeho trénerského štábu od vlaňajšieho leta, v minulosti viedol ako hlavný kouč aj Philadelphiu Flyers.

Yeo je tretí kouč NHL, ktorý v prebiehajúcej sezóne predčasne skončil. Pred ním to boli John Stevens v LA Kings a Joel Quenneville v Chicagu Blackhawks.

Obranca Montrealu Juulsen dostal dvakrát pukom do tváre


Obranca kanadského hokejového tímu NHL Montreal Canadiens Noah Juulsen nedohral utorňajší zápas proti Washingtonu Capitals. Spoluhráč slovenského útočníka Tomáša Tatara dostal v prvej tretine dvakrát pukom do tváre.

Po úvodnom zásahu ešte ostal 21-ročný kanadský hokejista na ľade, ale keď ho puk trafil do tváre znova, musel ľad definitívne opustiť. Podľa zámorských médií mal na líci veľkú modrinu a putoval do nemocnice na vyšetrenia.

Juulsen odohral v tejto sezóne, svojej druhej za Montreal, 16 zápasov, v ktorých dal jeden gól a pridal štyri asistencie.