Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

NHL: Sharks zdolali Anaheim aj vo štvrtom zápase, postúpili do 2. kola

Hokejisti San Jose Sharks sú po Vegas Golden Knights druhým postupujúcim tímom do 2. kola play off NHL. Foto: TASR/AP

Hráči Pittsburghu Penguins zvíťazili vo štvrtom dueli 1. kola na ľade Philadelphie Flyers hladko 5:0 a už iba jedna výhra ich delí od postupu do semifinále Východnej konferencie.

New York 19. apríla (TASR) - Hokejisti San Jose Sharks sú po Vegas Golden Knights druhým postupujúcim tímom do 2. kola play off NHL. V noci na štvrtok zdolali vo štvrtom súboji 1. kola na domácom ľade Anaheim Ducks 2:1 a v celej sérii triumfovali suverénne 4:0 na zápasy. V semifinále Západnej konferencie narazia "žraloci" práve na nováčika z Las Vegas, v ktorého kádri je aj slovenský útočník Tomáš Tatar.

Víťazný gól Sharks strelil v 50. minúte český útočník Tomáš Hertl, krátko po tom, čo za hostí vyrovnal skóre na 1:1 Andrew Cogliano. "Bol to veľmi náročný zápas proti kvalitnému súperovi. Sme radi, že sme vyhrali a postúpili ďalej, pretože posledný krok býva najťažší. Dnes sme striedali výborné momenty so slabšími, no nakoniec sme našli cestu k víťazstvu," citovala agentúra AP trénera domácich Petra DeBoera.

Hráči Pittsburghu Penguins zvíťazili vo štvrtom dueli 1. kola na ľade Philadelphie Flyers hladko 5:0 a už iba jedna výhra ich delí od postupu do semifinále Východnej konferencie. Kapitán "tučniakov" Sidney Crosby strelil gól a pri ďalšom asistoval, so 173 bodmi je historicky najproduktívnejší hráč Pittsburghu v play off, keď prekonal legendárneho Maria Lemieuxa. "Veľa jeho rekordov zostane neprekonaných a ja som rád, že som sa k nemu priblížil," citovala Crosbyho oficiálna webstránka profiligy. Brankár hostí Matt Murray kryl všetkých 26 súperových striel a vychytal už svoje druhé čisté konto v sérii. Obhajca Stanleyho pohára vedie 3:1 na zápasy a o svojom postupe môže rozhodnúť už v piatom stretnutí, ktoré je na programe v noci na sobotu v Pittsburghu (1.00 SELČ).

Identický stav je aj v sérii medzi Tampou Bay a New Jersey. Hráči Lightning triumfovali vo štvrtom zápase na ľade Devils 3:1 najmä vďaka Nikitovi Kučerovovi, ktorý dal dva góly a na ďalší prihral. "Nikita je veľmi dynamický hokejista a myslím si, že dnes bol najlepší hráč zápasu. Hral výborne na oboch stranách klziska. Veľkou mierou sa podieľal na našom víťazstve," vyhlásil tréner Tampy Jon Cooper. Ruský krídelník strelil v play off celkovo 26 gólov, čím prekonal klubovú legendu Vincenta Lecavaliera. Na historicky najlepšieho klubového strelca vo vyraďovačke Martina St. Louisa mu chýba sedem presných zásahov. Slovenský brankár v službách "bleskov" Peter Budaj opäť nebol ani na striedačke. Tampa môže postup spečatiť v domácom dueli v sobotu o 21.00 SELČ.

Držiteľ Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti Nashville uspel v Denveri, kde vo štvrtom súboji štvrťfinále Západnej konferencie zdolal domáce Colorado 3:2 a v sérii vedie 3:1. Skóre duelu otvoril po krásnej samostatnej akcii Filip Forsberg. "Pri mojom góle som sa snažil využiť svoju rýchlosť a chcel som sa dostať až k súperovej bránke. Vedeli sme, že to bude náročný zápas, ale zvládli sme ho," uviedol 23-ročný Švéd, ktorý si okrem gólu pripísal aj asistenciu pri zásahu Coltona Sissonsa na 2:0 pre "Preds". Piaty duel bude v noci na sobotu na ľade Predators (3.30 SELČ).

1. kolo play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie - 4. zápasy:

PHILADELPHIA FLYERS - PITTSBURGH PENGUINS 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Góly:
5. Malkin (Crosby, Kessel), 15. Kessel (Malkin), 29. Letang (Guentzel), 31. Crosby (Guentzel, Simon), 56. Sheahan (Määttä, Aston-Reese). Brankári: Elliott (29. Neuvirth) - Murray, strely na bránku: 26:30, 19.644 divákov.
/stav série: 1:3/

NEW JERSEY DEVILS - TAMPA BAY LIGHTNING 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Góly:
9. Palmieri (Butcher, Hall) – 12. Miller (Kučerov, Stamkos), 16. Kučerov (Coburn, Miller), 59. Kučerov (Miller). Brankári: Schneider - Vasilevskij, strely na bránku: 28:37, 16.514 divákov.
/stav série: 1:3/

štvrťfinále Západnej konferencie - 4. zápasy:

COLORADO AVALANCHE - NASHVILLE PREDATORS 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Góly:
46. Landeskog (Jost, Barrie), 52. Kerfoot (Nieto, Zadorov) – 16. Forsberg (Johansen, Ekholm), 28. Sissons (Forsberg, Ekholm), 32. Smith (Watson). Brankári: Bernier (41. Hammond) - Rinne, strely na bránku: 33:34, 18.087 divákov.
/stav série: 1:3/

SAN JOSE SHARKS - ANAHEIM DUCKS 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly:
6. Sörensen (Burns, Karlsson), 50. Hertl (Vlasic) – 48. Cogliano (Kesler, Silfverberg). Brankári: Jones - Gibson, strely na bránku: 24:31, 17.562 divákov.
/konečný stav série: 4:0, San Jose postúpilo do konferenčného semifinále/