Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: NY Rangers zdolali Vancouver, brankár Lundqvist má 437. víťazstvo

Brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist. Foto: TASR/AP

Posunul sa ním na delené siedme miesto s Jacqueom Planteom v historických tabuľkách v počte vychytaných triumfov v NHL.

New York 13. novembra (TASR) - Hokejisti New York Rangers zvíťazili v zápase NHL v noci na utorok na domácom ľade nad Vancouverom 2:1. Brankár Rangers Henrik Lundqvist kryl 25 striel a dosiahol už jeho 437. víťazstvo v profilige. Posunul sa ním na delené siedme miesto s Jacqueom Planteom v historických tabuľkách v počte vychytaných triumfov v NHL.

Švédsky brankár tiež vytiahol dva skvelé zákroky v záverečných sekundách proti fínskemu nováčikovi Canucks Eliasovi Petterssonovi. "Ideme správnym smerom a do každého zápasu nastupujeme s odhodlaním zvíťaziť, čo je v porovnaní s minulou sezónou výrazný posun," pochvaľoval si Lundqvist. Hostia síce viedli, ale 19-ročný český útočník Filip Chytil v druhej tretine vyrovnal a o šiestej výhre New Yorku v uplynulých siedmich duelov rozhodol 20-ročný útočník Brett Howden. "Mal som šťastie, lebo puk sa po zblokovanej strele Jimmyho Veseya odrazil priamo ku mne. Bleskovo som vystrelil a padlo to tam," uviedol strelec víťazného gólu pre oficiálny web súťaže.

Do Raleighu na ľad Caroliny sa emotívne vrátil v drese Chicaga bývalá opora Hurricanes brankár Cam Ward, ale náladu mu pokazil gólom v predĺžení Fín Sebastian Aho a domáci tak vyhrali 3:2. Blackhawks sa nedarí, keď prehrali už ôsmykrát za sebou. Columbus uspel na ľade Dallasu 2:1, bodoval už v piatom stretnutí v sérii a potvrdil post lídra Metropolitnej divízie.

Columbus uspel na ľade Dallasu 2:1, bodoval už v piatom stretnutí v sérii a potvrdil post lídra Metropolitnej divízie. O triumfe "modrokabátnikov" rozhodol v polovici tretej tretiny Pierre-Luc Dubois po asistencii Cama Atkinsona, ktorý otvoril skóre a bodoval už v piatom zápase za sebou. "Cam odviedol pri víťaznom góle skvelú prácu, spoza mantinelu poslal puk pred bránku a našťastie sa mi ho podarilo trafiť čepeľou hokejky," opísal Dubois rozhodujúci moment. Anaheim zdolal Nashville 2:1 po nájazdovom rozstrele a ukončil osemzápasovú víťaznú šnúru Predators na klziskách súperov. O zisku dvoch bodov pre Ducks rozhodol Rickard Rakell.

Sumáre NHL:

NEW YORK RANGERS - VANCOUVER CANUCKS 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly:
33. Chytil (Kreider, Pionk), 52. Howden (Vesey, Fast) – 24. Goldobin (Motte, Hutton). Brankári: Lundqvist - Markström, strely na bránku: 27:26, 17.100 divákov.

CAROLINA HURRICANES - CHICAGO BLACKHAWKS 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Góly:
35. Teräväinen (Aho), 36. Ferland (Svečnikov), 62. Aho (Faulk, Svečnikov) – 10. Toews (Jokiharju, Kane), 31. DeBrincat (Kahun, Kämpf). Brankári: Darling - Ward, strely na bránku: 40:35, 11.221 divákov.

DALLAS STARS - COLUMBUS BLUE JACKETS 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Góly:
39. Radulov (Heiskanen, Benn) – 22. Atkinson (Jones), 51. Dubois (Atkinson. Murray). Brankári: Chudobin - Bobrovsk, strely na bránku: 27:28, 17.543 divákov.

ANAHEIM DUCKS - NASHVILLE PREDATORS 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly:
40. Getzlaf (Rakell, H. Lindholm), rozh. nájazd Rakell – 44. Fiala (Turris, Smith). Brankári: Gibson - Rinne, strely na bránku: 30:35, 16.629 divákov.