Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

NHL: V Calgary už Hrivík nemá miesto: Skončí na farme?

Na snímke Marek Hrivík. Foto: TASR/Michal Svítok

Klub v súčasnosti nemá pre slovenského hokejistu voľné miesto na 23-člennej súpiske, a tak ho poslal do rezervného tímu AHL Stockton Heat s rizikom, že ho na waiveri stratia.

Calgary 13. októbra (TASR) - Vedenie Calgary Flames zapísalo slovenského hokejistu Mareka Hrivíka na listinu nechránených hráčov. Ak si ho z nej v lehote 24 hodín iný klub NHL nestiahne, poputuje 26-ročný krídelník na farmu.

Tento krok znamená, že Hrivík je po otrase mozgu, ktorý utrpel počas prípravy, už zdravotne v poriadku. "Plamene" však v súčasnosti nemajú pre neho voľné miesto na 23-člennej súpiske a tak ho poslali do rezervného tímu AHL Stockton Heat s rizikom, že ho na waiveri stratia. Informáciu priniesol Renaud Lavoie z TVA Sports.

Účastník MS 2014 skúšal v uplynulých rokoch preraziť do NHL v organizácii NY Rangers. V drese "jazdcov" odohral počas dvoch sezón 21 zápasov, v ktorých si pripísal tri asistencie. Po tom, čo mu Rangers nedali kvalifikovanú ponuku na novú zmluvu, sa v lete ako neobmedzený voľný hráč dohodol na ročnom kontrakte s Calgary. Počas prípravy odohral za kanadský klub tri stretnutia, v ktorých nebodoval.