Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nepočujúci tenista Lee Duck-hee sa zapísal do histórie

Lee Duck-hee. Foto: TASR/AP

Leemu ako dvojročnému zistili, že vôbec nepočuje. Nie je schopný počuť verdikty empajrového rozhodcu. Spolieha sa iba na neverbálne signály od arbitra alebo ľudí zo svojho tímu.

Winston-Salem 21. augusta (TASR) - Tenista Lee Duck-hee z Kórejskej republiky ukončil svoju púť na turnaji ATP vo Winston-Saleme v 2. kole dvojhry, v ktorom prehral s tretím nasadeným Poliakom Hubertom Hurkaczom v troch setoch 6:4, 0:6 a 3:6. Deň predtým sa však zapísal do tenisovej histórie, keď sa stal prvým nepočujúcim hráčom, ktorý vyhral zápas na okruhu ATP Tour. Dvadsaťjedenročný Lee Duck-hee zdolal v pondelok v 1. kole Švajčiara Henriho Laaksonena 7:6 (4), 6:1.

Leemu ako dvojročnému zistili, že vôbec nepočuje. Nie je schopný počuť verdikty empajrového rozhodcu. Spolieha sa iba na neverbálne signály od arbitra alebo ľudí zo svojho tímu. "Moje posolstvo pre ľudí so sluchovým obmedzením je nenechať sa znechutiť. Ak sa budete snažiť vydať zo seba maximum, môžete dokázať aj nemožné," citovala juhokórejského tenistu agentúra DPA.