Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NBA: Houston zdolal v piatom zápase Golden State, finále má na dosah

Na snímke hráč Houstonu Rockets Chris Paul. Foto: TASR/AP

Houstonu sa v závere zranil veterán Chris Paul a je otázne, či zasiahne do nedeľňajšieho duelu.

New York 25. mája (TASR) - Basketbalisti Houstonu Rockets sú jediný krok od postupu do finále play off NBA. V noci na piatok zdolali v piatom dueli finále Západnej konferencie obhajcu trofeje Golden State Warriors 98:94 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 3:2. Svoj postup môžu spečatiť v noci na nedeľu v šiestom stretnutí, ktoré sa hrá na palubovke Golden State.

Pre Warriors to môže znamenať, že sa do finále profiligy nedostanú prvýkrát od roku 2014. "V takejto pozícii sme ešte predtým neboli. Je to náročná situácia, z ktorej sa potrebujeme dostať a dokončiť náš príbeh," citovala agentúra AP oporu hostí Stephena Curryho. Hosťom nepomohlo ani 29 bodov najlepšieho strelca zápasu Kevina Duranta.

Houstonu sa v závere zranil veterán Chris Paul a je otázne, či zasiahne do nedeľňajšieho duelu. "Chris je trochu znepokojený so svojho svalového zranenia, momentálne sa necíti dobre. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať," vyhlásil tréner "rakiet" Mike D'Antoni. Domácich potiahol k výhre náhradník Eric Gordon, ktorý nastrieľal 24 bodov.

Play off NBA:

Finále Západnej konferencie - 5. zápas:

HOUSTON ROCKETS - GOLDEN STATE WARRIORS 98:94 (23:17, 22:28, 26:27, 27:22)

Najviac bodov: Gordon 24, Paul 20, Harden 19 - Durant 29, Thompson 23, Curry 22, 18.208 divákov.

/stav série: 3:2/