Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Nashville rozmýšľa o ruskom hokejistovi Radulovi, chce ho do tímu

Ruský hokejista Alexander Radulov Foto: TASR/AP Photo

Alexander Radulov po vypadnutí jeho tímu Salavat Julajev Ufa z play off KHL je podľa kanadských médií pripravený na návrat do zámoria.

Nashville 13. marca (TASR) - Jeden z najlepších hokejistov KHL sa možno čoskoro predstaví opäť v zámorskej NHL. Alexander Radulov po vypadnutí jeho tímu Salavat Julajev Ufa z play off KHL je podľa kanadských médií pripravený na návrat do zámoria.

Na hráča si nárokuje práva Nashville Predators, u ktorého nedodržal zmluvné podmienky, pretože rok pred vypršaním kontraktu "ušiel" do Európy a zakotvil v KHL.

Po tom, ako ho Predators suspendovali v roku 2008 pre predčasný odchod, však v uplynulých dňoch majú znovu v záujme nadviazať na spoluprácu s Radulovom z minulosti.

Za normálnych podmienok by Radulov musel najprv putovať na waiver listinu, odkiaľ by si ho mohol vyzdvihnúť ktorýkoľvek tím, no Radulovov prípad je jedinečný. Svojho času jeho kauza rozvírila vody aj medzi Medzinárodnou hokejovou federáciou a vedením NHL.

Pokiaľ by Hráčska asociácia NHL súhlasila, že dodrží iba zmluvné podmienky v Nashville, krídelník by mohol posilniť Nashville bez zapísania na waiver vo zvyšku základnej časti i nadchádzajúcom play off. Televízia TSN informovala, že dokumentácia ohľadne príchodu sa finalizuje, čo naznačuje, že "predátori" budú mať pred play off najvyššie ambície.