Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šikyňa opäť zlepšil slovenské maximum: Spokojnosť napriek rezervám

Na archívnej snímke Richard Šikyňa. Foto: Facebook Richard Šikyňa #102

Po víťazstve v kvalifikácii obsadil v pretekoch 3. a 6. miesto, čím získal do záverečného hodnotenia 35 bodov.

Holzgerlingen 25. septembra (TASR) - Slovenský motocyklový pretekár Richard Šikyňa si na záverečnom podujatí najprestížnejšieho európskeho motokrosového seriálu ADAC MX Masters v Holzgerlingene postrážil celkovú 3. priečku v triede Youngster (MX2). Vo farbách tímu JD Gunex KTM Racing Team sa na motocykli KTM 250 SXF postaral o najlepší slovenský výsledok. Po víťazstve v kvalifikácii obsadil v pretekoch 3. a 6. miesto, čím získal do záverečného hodnotenia 35 bodov.

"V prvej súťažnej jazde som mal dobrý štart, bol som tretí a celú jazdu som zvádzal súboje o prvé miesta. V záverečných kolách ma trochu spomalili jazdci o kolo späť, stratil som bezprostredný kontakt s vedúcou dvojicou a tak som cieľom prešiel tretí. V druhej jazde som bol po štarte druhý, ale nevyhol som sa pádu hneď v druhej zákrute a tak som začínal jazdu z nižšieho miesta. Podarilo sa mi výrazne znížiť stratu a dotiahol som to na 6. miesto," povedal Šikyňa. S celkovou 3. priečkou v šampionáte bol spokojný, hoci si uvedomoval isté rezervy. "Počas sezóny som niekoľko jázd pokazil a už to nešlo dohnať. Bronz je však výborný výsledok," dodal Šikyňa.

"Počas celého víkendu všetkým zúčastneným dokazoval, že patrí medzi absolútnu špičku vo svojej triede. Nielen najlepšími časmi v tréningoch, či tretím miestom v prvej jazde, ale tiež úžasným výkonom v druhej jazde. Po nešťastnom páde hneď v úvode pretekov dokázal, že sa stáva z neho veľký jazdec. Postupoval dopredu, akoby bol omylom niekde medzi jazdcami z krajského preboru a nie na ADAC. Bola radosť pozerať sa na jeho jazdu. Obrovské odhodlanie, plné nasadenie, sebadôvera. Som šťastný spolu s ním, že sa mu nakoniec podarilo v celkovom hodnotení dosiahnuť bronzovú medailu. Rišo opäť všetkým dokázal, že je jednoznačne náš najlepší motokrosový jazdec a naša veľká motokrosová nádej," poznamenal manažér tímu MX Slovakia Peter Kolek.