Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Šport

Messi s otcom údajne klamali na daniach, zatajili štyri milióny eur

Lionel Messi Foto: TASR/AP

Známy futbalista a jeho otec zrejme nepravdivo vypĺňali daňové priznania.

Madrid 12. júna (TASR) - Futbalista FC Barcelona Lionel Messi a jeho otec čelia obvineniam zo strany španielskych daňových úradov, podľa ktorých sú dlžní na daniach viac ako 4 milióny eur. Informovala o tom agentúra Reuters.

Dvadsaťpäťročný Argentínčan a jeho otec Jorge Horacio podľa hovorcu prokurátora pre daňové zločiny v Katalánsku údajne nepravdivo vyplnili daňové priznania za roky 2006, 2007, 2008 a 2009.

"Som z toho nepríjemne prekvapený a šokovaný, ale všetko sa čoskoro vysvetlí, pretože my sme nikdy nepodvádzali pri plnení daňových povinností," citovala Messiho seniora agentúra dpa. "Naši právnici už na tomto prípade pracujú. Sme si istí, že sme vždy zaplatili správnu čiastku."

Messi, ktorý tento mesiac oslávi 26. narodeniny, je jedným z najlepšie platených športovcov planéty. Podľa ekonomického magazínu Forbes presahuje jeho plat za sezónu 20 miliónov dolárov. Navyše, za reklamné zmluvy s firmami Adidas a Pepsi zinkasuje čiastku 21 miliónov dolárov, takže figuruje medzi Top 10 športovcami s najväčším príjmom.

"Dozvedeli sme sa o tých obvineniach z daňových nedoplatkov prostredníctvom médií. Sme z toho nemilo prekvapení, pretože nikdy sme sa nedopustili žiadneho priestupku," uviedol Messi ml. na sociálnej sieti Facebook. "My sme vždy vypĺňali daňové tlačivá po rade s daňovými expertmi, ktorí určite objasnia celú situáciu."