Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Messi chce ukončiť kariéru v drese Barcelony

Foto: TASR/AP

Rád by som tam bol počas celej futbalovej kariéry, až do jej ukončenia," nechal sa počuť Messi v Bogote pred priateľským zápasom Kolumbie a Argentíny.

Madrid 21. júna (TASR) - Trojnásobný futbalista sveta podľa FIFA Lionel Messi vyjadril túžbu ukončiť svoju kariéru v drese FC Barcelony.

"Barcelona je môj domov. Rád by som tam bol počas celej futbalovej kariéry, až do jej ukončenia," nechal sa počuť Messi v Bogote pred priateľským zápasom Kolumbie a Argentíny. "Nerozmýšľam o prestupe do Realu Madrid," odpovedal hráč na otázku, či zvažuje posilniť rady najväčšieho rivala "Barcy". Messi, ktorý v nedeľu oslávi 25. narodeniny, prišiel do Barcelony už ako 13-ročný a vyrástol na jedného z najlepších hráčov na svete. V uplynulej sezóne vsietil za svoj tím rekordných 73 gólov.

Argentínčan sa tiež vyjadril k novému trénerovi tímu z katalánskej metropoly, Titovi Vilanovovi. Ten po sezóne nahradil Pepa Guardiolu, ktorý za štyri sezóny s klubom získal 14 trofejí. "Sme radi, že Tita vybrali ako náhradu za Guardiolu. Je to človek, ktorého veľmi dobre poznáme, pracuje podobným spôsobom ako Guardiola. Samozrejme, odchod Pepa nás bolel, pretože sme to nečakali. Tito však nezmení nič na tom, že budeme tvrdo pracovať. Všetko bude podobné, ako predtým," uviedol.

Neskutočne skutočný Messi


Messi vyjadril spokojnosť nad svojou streleckou produktivitou v národnom drese v posledných zápasoch, teší ho najmä hetrik do siete Brazílie pri víťazstve 4:3. "Rád by som toho veľa vyhral s národným tímom. Som šťastný, že sa mi v kvalifikácii na majstrovstvá sveta darí," dodal.


Foto: TASR/AP Photo/Manu Fernandez