Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Praha a Bratislava, sa nachádzajú vo finálnej fáze na ceste do KHL

Hráči Slovana Foto: TASR/Martin Baumann

Prezident Kontinentálnej hokejovej ligy Alexander Medvedev víta prihlášku Slovana.

Čeľabinsk 30. marca (TASR) - O dvoch dobrých správach hovoril vo štvrtok v Čeľabinsku so Sport-expressom prezident Kontinentálnej hokejovej ligy Alexander Medvedev.

"Môžem vám povedať dve príjemné správy. Bratislavský Slovan podal oficiálnu prihlášku na vstup do KHL. Všetky dokumenty sú pripravené veľmi kvalitne. Teraz v súvislosti s nevyhnutnými procedúrami ligy sa uskutoční kontrola infraštruktúry klubu-nováčika, hoci vo všeobecnosti sme s ňou oboznámení," povedal šéf súťaže a dodal: "Druhá dobrá správa sa týka pražského Leva. Český zväz ľadového hokeja odhlasoval vstup mužstva do našej ligy. Teraz budeme čakať na ďalšie informácie. Dve hlavné mestá, dve hokejové mestá - Praha a Bratislava, sa nachádzajú vo finálnej fáze na ceste do KHL."

Na otázku, aké sú perspektívy tretieho tímu z Popradu, bol Alexander Medvedev zdržanlivejší. "Túžba Slovákov pokračovať v našom šampionáte je známa. Sezóna 2011/12 bola podľa nich úspešnou, nielen po športovej stránke, ale aj po ekonomickej. Mesto zaznamenalo veľký turistický boom vďaka ruským a európskym hosťom. No na to, aby Poprad mohol zostať v KHL, potrebujeme dostať garancie. Nehovorím o infraštruktúre, ktorá nás všetkých uspokojuje. Ale musia popracovať na finančných zábezpekách."

Ako ďalej konštatoval, je zrejmé, že Poprad mal finančné problémy: "Dovtedy, kým sa majiteľom nestala silná korporácia ČKD. S jej vstupom do klubu sa všetko urovnalo, ale teraz sa táto korporácia bude venovať finančnému zabezpečeniu pražského Leva. Pozorne budeme skúmať finančné garancie Popradu a požiadavky budú tvrdé."

Čo sa týka nového ročníka, všetci nováčikovia z ČR a Slovenska, by v novom ročníku mali hrať v Západnej konferencii. Medvedev v tejto súvislosti konštatoval, že na nad zložením konferencií a divízií sa rozmýšľa. "Posudzujeme, ktorá z variant bude optimálna. Chceme, aby sa každý klub s každým v jednej sezóne stretol aspoň dvakrát."

Aj v novom ročníku sa ráta s tým, že počet zápasov v základnej časti zostane na terajšej úrovni 55-56.