Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Mbappeho budúcnosť v PSG je naďalej neistá: Ešte som sa nerozhodol

Futbalista Paríža St. Germain Kylian Mbappe sa pozerá na loptu v zápase francúzskeho Superpohára Paríž St. Germain - FC Toulouse v Paríži v stredu 3. januára 2024. Foto: TASR/AP

O dvadsaťpäťročného útočníka Paríža Saint-Germain má už dlhšiu dobu eminentný záujem Real Madrid.

Paríž 4. januára (TASR) - Francúzsky futbalista Kylian Mbappe podľa vlastných slov ešte neučinil rozhodnutie o tom, kde bude v budúcnosti pôsobiť. O dvadsaťpäťročného útočníka Paríža Saint-Germain má už dlhšiu dobu eminentný záujem Real Madrid.

"Zatiaľ som sa nerozhodol," uviedol Mbappe vo vysielaní monackého rádia RMC po víťazstve PSG vo francúzskom Superpohári nad Toulouse (2:0). Parížania uspeli v tradičnom súboji medzi víťazom Ligue 1 a Francúzskeho pohára rekordný dvanástykrát, osem triumfov má na konte druhý najúspešnejší tím Olympique Lyon. Toulouse sa ani na druhý pokus nedočkali zisku Trophée des champions.

Majster sveta z roku 2018 pôsobí v Parku princov od roku 2017 a po sezóne mu vyprší zmluva. Počas leta vzniklo napätie, keď povedal, že svoj kontrakt nepredĺži. "Som veľmi motivovaný na tento rok, je to veľmi dôležité. Máme tituly, ktoré treba vyhrať, jeden sa nám práve podarilo. Máme odhodlané a mladé mužstvo, ktoré chce získavať trofeje. Nikto v klube sa o moju situáciu momentálne nezaujíma," povedal Mbappe.

PSG je na čele francúzskej Ligue 1 a v osemfinále Ligy majstrov sa stretne so španielskym Realom Sociedad San Sebastian. Parížania majú opäť najvyššie ciele v najprestížnejšej klubovej súťaži. Získať "ušatú trofej" sa im však v histórii klubu zatiaľ nikdy nepodarilo.