Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Marián Jung obhájil titul majstra sveta v kategórii Formula 500

Marián Jung Foto: TASR/Dušan Hein

Slovenskí priaznivci vodného motorizmu budú mať možnosť uvidieť Mariána Junga na domácej trati v Štúrove a to v dňoch 22.-23. septembra 2012 na majstrovstvách Európy kategórie O-700.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Slovenský reprezentant vo vodnom motorizme Marián Jung z VŠC Dukla Banská Bystrica obhájil titul majstra sveta v prestížnej kategórii Formula 500 a po tretí raz sa stal majstrom sveta v tejto kategórii.

"Predposledné kolo seriálu pretekov Formula 500 sa konalo uplynulý víkend v Tarmopole na Ukrajine, kde Jung s prehľadom zvíťazil pred Attilom Havasom z Rakúska a Štúrovčanom Róbertom Henczom, ktorý jazdí s maďarskou licenciou. Pred posledným kolom seriálu, ktoré sa koná o týždeň v Taliansku, tak Jung predčasne obhájil titul majstra sveta a na posledných pretekoch sa už ani nemusí zúčastniť," informoval TASR Otto Polášek, člen výkonného výboru SZVM.

Slovenskí priaznivci vodného motorizmu budú mať možnosť uvidieť Mariána Junga na domácej trati v Štúrove a to v dňoch 22.-23. septembra 2012, keď sa na Dunaji budú konať majstrovstvá Európy kategórie O-700. Súčasťou podujatia sú aj majstrovstvá sveta kategórie O-250, v ktorej sa predstaví ďalší slovenský pretekár Michal Košút s Trenčína.