Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Maguire prestúpil do Manchestru United a stal sa najdrahším obrancom

Anglický futbalista Harry Maguire (uprostred). Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný stopér prekonal doterajší rekord Virgila van Dijka, ktorý prestúpil v januári 2018 zo Southmaptonu do Liverpoolu za 75 miliónov libier.

Londýn 5. augusta (TASR) - Anglický futbalový reprezentant Harry Maguire sa stal najdrahším obrancom histórie, keď v pondelok prestúpil za 80 miliónov libier z Leicestru City do Manchestru United.

"V Manchestri United sme nadšení, že môžeme potvrdiť príchod Harryho Maguirea z Leicesteru City. Harry podpísal šesťročný kontrakt s opciou na ďalší rok," napísal klub na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťšesťročný stopér tak prekonal doterajší rekord Virgila van Dijka, ktorý prestúpil v januári 2018 zo Southmaptonu do Liverpoolu za 75 miliónov libier. Informovala agentúra AFP.

"Som nadšený, že som sa upísal tomuto skvelému klubu. Užíval som si svoje pôsobenie v Leicesteri a chcem sa poďakovať všetkým v klube i fanúšikom za ich fantastickú podporu za posledné dva roky. No, keď vám zaklope na dvere Manchester United, je to neuveriteľná príležitosť. Ole Gunnar Solskjaer buduje tím, ktorý bude vyhrávať trofeje, a jeho vízia a plány sú výborné," povedal Maguire, o ktorého sa intenzívne zaujímal aj druhý manchesterský klub City.

Premiéru v novom drese by mohol absolvovať hneď v prvom dueli Premier League doma proti Chelsea v nedeľu. "Harry je jeden z najlepších stredných obrancov súčasnosti a som nadšený, že sme ho dokázali získať. Skvele číta hru a aj pod tlakom dokáže pokojne rozohrať. Zapadne do nášho tímu na ihrisku i v kabíne," uviedol kouč Solskjaer.

Maguire odštartoval kariéru v Sheffielde United, odkiaľ v roku 2014 putoval do Hullu. Pred dvoma rokmi prestúpil za 17 miliónov libier do Leicesteru. V anglickom drese debutoval v októbri 2017.