Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

M. Škrtel je hodný 20 mil. eur, toľko Liverpoolu núka Manchester City

Foto: TASR/AP Photo/Jon Super

Hoci mu jeho súčasný zamestnávateľ FC Liverpool hodlá predĺžiť zmluvu, ešte sa tak nestalo a práve to podľa britských médií zvyšuje nádej konkurenta z Premier League.

Londýn 21. júna (TASR) - Anglický futbalový majster Manchester City chce získať slovenského reprezentačného obrancu Martina Škrtela. Hoci mu jeho súčasný zamestnávateľ FC Liverpool hodlá predĺžiť zmluvu, ešte sa tak nestalo a práve to podľa britských médií zvyšuje nádej konkurenta z Premier League.

Podľa denníka The Daily Mail sa o trojnásobného najlepšieho hráča Slovenska zaujíma aj ruský klub Anži Machačkala. Ďalšie periodikum The Sun tvrdí, že Citizens by mali za 27-ročného Škrtela, ktorý má za sebou jednu z najlepších sezón v kariére, ponúknuť v prepočte až 20 miliónov eur.

Foto: TASR/AP Photo/Jon Super
Rodáka z Handlovej v FC Liverpool fanúšikovia zvolili za najlepšieho hráča minulej sezóny a úspech zožal aj na poli osobného života, keď sa mu narodil syn a minulý týždeň sa oženil. Pilier defenzívy "The Reds" získal od fanúšikov 44% všetkých hlasov a s prehľadom tak tromfol druhého v poradí Luisa Suareza (33%) i Daniela Aggera na treťom mieste (4%).

Hoci mužstvo z Anfield Road vyhralo v minulej sezóne Carling Cup a hralo finále FA Cupu, v Premier League skončilo až ôsme a bude hrať "iba" Európsku ligu UEFA 2012/2013. Bývalej opore Zenitu Petrohrad práve lepšie výsledky klubu chýbali k úplnej spokojnosti. "Výkony v tejto sezóne neboli podľa našich predstáv, najmä čo sa týka ligy. V tomto smere panuje vo mne i klube sklamanie. Hrali sme síce neúspešné finále FA Cupu a vyhrali Carling Cup, ale to je slabá náplasť na neúspechy v lige, ktorá bola pre nás na prvom mieste. V nej sme odohrali veľa zápasov, v ktorých sme nezískali tri body," citoval The Daily Mail účastníka MS 2010 v JAR.