Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Veronika Zuzulová v slalome SP 14., prvý triumf Mielyznskej

Veronika Zuzulová Foto: TASR/AP

Druhá Slovenka Barbora Lukáčová nepostúpila do 2. kola, keď so stratou 3,39 s ju po 1. kole zaregistrovali na 37. pozícii.

Ofterschwang 4. marca (TASR) - Slovenskej lyžiarke Veronike Zuzulovej nevyšiel v nedeľu úplne podľa predstáv ôsmy slalom sezóny Svetového pohára. V nemeckom Ofterschwangu skončila na 14. mieste a získala 17 bodov. Druhá Slovenka Barbora Lukáčová nepostúpila do 2. kola, keď so stratou 3,39 s ju po 1. kole zaregistrovali na 37. pozícii.

Súťaž vyhrala senzačne Kanaďanka Erin Mielzynská a slávila svoj prvý triumf kariéry. "To je bláznivé. To by som nikdy neuverila, že tu môžem vyhrať. Dúfala som, že skončím v prvej desiatke, vlastne vždy som o túto métu bojovala. Vždy, aj dnes som to cítila tak, že keď všetko klapne, tak by som mohla zaútočiť na pódium, ale že to bude víťazstvo, to je ozaj fantázia," vyznala sa v cieli do kamier ORF víťazka.

Druhá skončila so stratou 5 stotín Američanka Resi Stieglerová, na treťom mieste zaostala 7 stotín Rakúšanka Marlies Schildová, ktorá si v predstihu dvoch pretekov zabezpečila malý glóbus za slalom. V celkovom poradí SP naďalej suverénne vedie Američanka Lindsey Vonnová, ktorá má veľký glóbus prakticky už vo vrecku.