Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Lyžiar Grugger ukončil po ťažkom páde kariéru, rozhodnutie neľutuje

Foto: TASR/AP

Rakúsky lyžiar Hans Grugger sa vzdáva pokus o návrat, keďže sa mu stále nepodarilo získať úplnú kontrolu nad pravou nohou.

Innsbruck 24. apríla (TASR) – Rakúsky lyžiar Hans Grugger ukončil aktívnu kariéru po 15 mesiacoch od hrozivého pádu v tréningu na zjazd Svetového pohára v Kitzbüheli.

Grugger v utorok vyhlásil, že vzdáva pokus o návrat, keďže sa mu stále nepodarilo získať úplnú kontrolu nad pravou nohou.

„Existuje šanca na zlepšenie, ale nikto vám nepovie ako dlho to potrvá. To je dôvod, prečo som sa takto rozhodol,“ uviedol 30-ročný Rakúšan.

Grugger absolvoval po páde päťhodinovú operáciu mozgu a 11 dní strávil v umelom spánku. Incident sa odohral 20. januára minulého roka počas tréningu. V máji informoval verejnosť o plánoch vrátiť sa do súťažného kolotoča a o päť mesiacov neskôr začal s prípravou.

Podľa vlastných slov ho koniec kariéry nemrzí. „Tento krok ma absolútne nebolí. Som nesmierne šťastný, že sa mám dobre. To, že nebudem môcť pretekať, je v podstate len drobný problém. Môžem lyžovať pre zábavu a robiť takmer všetko, čo chcem,“ uzavrel Rakúšan.